Jöh Olma Şartları 2023

Büyük bir titizlik ile seçilen ve gönüllü askerler ile meydana getirilen en özel askeri birimlerin arasında bulunan JÖH yani Jandarma Özel Harekât birimleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en değerli güvenlik birliklerindendir. Farklı pek çok askeri operasyonda ilk önce devreye giren JÖH’e katılabilmek için gereken şartlar ise aşağıdaki gibidir;

Jöh Olma Şartları 2021-2022Pin

Jandarma Özel Harekat Olmak İçin Gerekli Olanlar

1-JÖH olmak isteyen tüm adayların hem erkek hem de Türkiye Cumhuriyeti resmi vatandaşı olmaları gerekmektedir.

2-JÖH olmayı düşünen tüm adaylar, en az lise mezunu olmalı ya da liseye denk bir okuldan aldıkları mezuniyet belgesini ellerinde bulundurmalıdır. Yurt dışında eğitim görmüş olan kişiler için de yine söz konusu eğitim kurumunun Türkiye şartlarındaki liselere denk olması gerekmektedir.

3-JÖH adaylarının askerlik hizmetlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir. JÖH’e başvuru yapan kişilerin başvuruları esnasında askerliklerinin devam ediyor olması da kabul edilebilmektedir.

4-JÖH adaylarının 1 Ocak 2020 itibari ile 25 yaşından küçük olmaları gerekmektedir. (1 Ocak 1995 tarihi ve devamında doğanlar için geçerlidir.)

5-JÖH adaylarının yaptıkları müracaatın ilk gününün ardından terhislerinin üstünden 3 sene üzeri bir müddetin geçmemesi gerekmektedir. (5 Eylül 2017 ve devamında terhis olanlar için geçerlidir.)

6-Sınavları sorunsuz geçen JÖH adaylarının Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’ne göre gittikleri hastanelerde ‘’Göreve girebilir’’ ya da ‘’Koşullu girebilir’’ şeklinde kayıtlı sağlık raporu almaları gerekmektedir.

7-JÖH adaylarının boylarının en az 1.64 olması ve kılavuzda da belirtilen boy/kilo standartlarının içerisinde bulunması gerekmektedir.

8-JÖH adaylarının geçmişte TSK’da görev almış olmaları ve askeri eğitimle ilişiklerinin kesilmemiş olması gerekmektedir.

9-JÖH adayları için vücut yapılarının kusursuz ve dayanıklı olma zorunluluğunun yanı sıra vücutlarında dövme ya da ortopedik bozuklukların bulunmaması gerekmektedir.

10-JÖH adaylarının güvenlik araştırmalarının dışında sicillerinin de temiz olmaları gerekmektedir.

11-JÖH adaylarının yasal olmayan hiçbir görüşü benimsememiş ve herhangi bir eyleme katılmamış olmaları gerekmektedir.

12-JÖH adaylarının askerlikleri esnasında hiçbir olumsuz kaydın sicillerinde bulunmaması gerekmektedir.

13-JÖH adaylarının 1 Ocak 2020 itibari ile silah altında olmamaları gerekmektedir.

 

“Jöh Olma Şartları 2023” üzerine bir yorum

Yorum yapın

1