Bedava Sanal Sunucu

Sanal sunucu olarak bizlere sunulan hizmetler, donanımsal sunucuların üzerinde çalıştığı için oldukça uygun ve maksimum performans sunuyor. Birden fazla işletim sistemini üzerinde barındırabilme kabiliyetine sahip olan sanal sunucular için, pek çok kişi ihtiyaç dahilinde bu hizmetlerden faydalanıyor. Çeşitli çalışmalardan tutun da, özellikle site kurulumları konusunda daha güçlü bir işletim sistemi ve alt yapı isteyen bireyler için, sanal sunucular gayet işlevsel çözümler üretiyor. Peki ama Bedava sanal sunucular ile ilgili neler yapılıyor? Bazı firmalar, çeşitli hediyeler ile insanları sanal sunuculara alıştırmak ve tanıştırmak istiyor. Bu yüzden sizlere, şu an için ön plana çıkarılan ve ücretsiz olarak, hediye kapsamında sunulan bedava sanal sunucular konusunda bilgilendirme sunmak istiyoruz.
bedava sanal sunucuPin

Bedava Sanal Sunucu Listesi

Siteler çeşitli dönemlerde değişiklik göstermekle beraber, genellikle içerisinde bir hediye ya da bedava paket bulunuyor (süreleri dönemine göre değişebilir). Bu yüzden sıralamamızı oluşturan isimler şu şekilde;
  • Vps.me
  • chunkhost.com
  • nephoscale.com (Cloud)
  • alwaysonpc.com
  • host1free.com/free-vps/
  • cloudshare.com/plansandpricing
  • atum.com/vps-signup/?trial=1
  • softlayer.com/promo/freeCloud
  • windowsazure.com/tr-tr/pricing/free-trial
  • hostinger.com
Şu an için hizmetleri bu şekilde olarak ön plana çıkarıyoruz. Bu siteler, genellikle kendi içlerinde paketler oluşturduğu için, verdikleri hizmetler ve sundukları seçenek bazından gayet yoğun bir çözüm sağlıyor. Ram özelliklerinden tutun da, işlemci, depolama kapasitesi ve bandwidth seçeneklerine kadar farklı ihtiyaçlar dahilinde çözüm üreten bu siteler, sizler için belirli dönemler ve aralıklar ile bedava sanal sunucular sağlıyor. İhtiyaçlarınıza göre göz atabilirsiniz.

Sanal Sunucu ve Hosting Farkı Nedir?

Sitemizde sanal sunucu, hosting üzerine birçok makale bulunuyor. Dolayısıyla bu konuya bir açıklık getirmek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu işin içinde her ne kadar uzun zamandır olmuş olsanız bile net olarak aradaki farkı anlamamış olabilirsiniz. Hostingler aslında işleyiş bakımından sanal sunucularla aynı olup sadece yapılandırılma bakımından farklıdır. Yani sanal sunucuyu farklı kılan çok farklı özellikler getirmesi değil, kaynakların yapılandırılabilir, özelleştirilebilir olması cazip kılmaktadır. Hosting, sunucunun birden fazla müşteri için ayrılmış bir bölümünde yer alıp, o alandaki sitelerden ve kaynaklardan etkilenebilirken, sanal sunucu kendine ayrılmış alanı yalnızca kendi kullanmaktadır. Hostingde ise verilen alanlar ortaktır bu sebeple eğer siteniz hostingde barındırılmayacak kadar büyümüşse, sizde sanal sunucu alarak daha yüksek hızlara ulaşabilirsiniz.
Yorum yapın