Youtube Kısıtlı Mod Nasıl Açılır?

Youtube, her geçen gün kendisini geliştiren bir platform olup müzik, film, dizi, eğlence, oyun üzerine paylaşımlarda yapılan bir alan haline gelmeye başlamıştır. Gelecekte televizyonun yerini alacağı düşünülen bu teknoloji, insanların gün içerisinde vakitlerini en çok geçirdiği alanlardan birisi olarak gösterilmekte. Her yaş grubuna hitap eden içerikleri bulunmasından dolayı tercih edilen bu platform, bazı durumlarda çocukların ve gençlerin psikolojisini bozabilmektedir. Çocuklar üzerine bazı içeriklerin uygun olmadığını düşünen aileler, Youtube’a bildirimlerde bulunarak bu konuya ilişkin geliştirmelerde bulunmasını istemişti. Uzun zamanlar sonucunda gelen KısıtlıMod özelliği bazı çocukların hoşuna gitmese de ailelerin oldukça hoşuna gitmiş durumda. Youtube Kısıtlı Mod Nasıl Açılır? sorusuna yanıt arıyorsanız;

Video yükleyen kişiler, eğer içeriklerin sakıncı olduğunu düşünüyorlar ise videoyu yüklerken içeriğin belirli yaş grubu üzerindeki kişilere yönelik olduğunu belirtselerde sahte hesaplar sayesinde çocuklar tarafından da izlenebilmektedir. Bu gibi durumların işe yaramaması Youtube tarafından Ale filtresi özelliğini getirmeyi uygun bulmuştur. Kısıtlı Mod olarak adlandırılan bu özellik, çocukların Youtube kullanırken sadece kendilerine uygun içerikler izlemesine, sakıncalı içeriklerin tamamen gizlenmesine olanak sağlamakta. Hatta bazı müzik klipleri içerisinde yer alan şiddet ve cinsellik uyandırıcı sahnelerden ötürü kısıtlı mod içerisinde bu tür müziklere bile yer verilmediğini görmekteyiz. Kısıtlı Modu nasıl açacağınızı merak ediyorsanız;

  • İlk olarak Youtube’a giriş yaparak sağ üst bölümde yer alan oturum açma bağlantısından Gmail hesabımız ile oturum açıyoruz.
  • Gmail hesabı ile giriş yapılması ile beraber Youtube içerisindeki herhangi bir sayfadan en alt bölüme geçerek uyarı pencerelerinden “Kısıtlı Mod” alanına geçiş yapınız.
  • Kısıtlı Mod sayfasına geçiş yapan kişiler, ekranlarına gelecek olan pencereden ” Bu tarayıcıda Kısıtlı Mod’u Kilitle” bölümünü aktif ederek aile filitresini devreye sokabilirler.
  • İşlemlerin aktif hale gelebilmesi için son olarak tekrardan Gmail şifrenizi girmeniz gerekecektir.

Bu işlemi bir tarayıcı üzerinden yapmanız durumunda sadece o tarayıcıdaki aile filtresini aktif hale getirmiş olursunuz. Çocuklarınız için tam bir koruma meydana getirmek istiyorsanız bilgisayarlarınızda bulunan tüm tarayıcılarda bu işlemi uygulamanız gerekmektedir.

Yorum yapın

1