WordPress JetPack CloudFlare Ayarları

CloudFlare, web siteler için CDN hizmeti vererek DNS hizmetinin ayarlanmasına olanak sağlamaktadır. CloudFlare üzerinden web siteleri olduğundan daha hızlı hale getirebilir, güvenliğini sağlayarak tam koruma meydana getirdiğini söyleyebiliriz. DNS servislerini otomatik olarak tanıyan bu sistem, herhangi bir durumda site sahiplerinden nameserver değişikliği yapmalarına olanak sağalamakta. Jetpack ise; içerisinde onlarca özellik bulunduran ücretsiz bir eklenti olarak gösterilmekte. Bu eklenti ile site haritası oluşturabilir, e-mail aboneliği yaptırabilir, yayımlanan yazıları sosyal medya ağları içerisinde otomatik olarak paylaşabilir, E-posta üzerinden yazı yayımlayabilir, mobil temanın daha stabil haline gelmesi gibi birçok özelliğinden faydalanabilirsiniz. WordPress JetPack CloudFlare Ayarları Wordpress tabanlı site sahiplerinin en çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Bu yazımızda bu ayarlar hakkında merak edilen tüm ayrıntıları sunmaya çalışacağız.

CloudFlare’nin Admin Paneli Üzerinden Çalışmasını Engellemek

Jetpack ile CloudFlare bağlantısını yapabilmek için öncelikle CloudFlare’nin admin paneli üzerinden çalışmasını engellemeniz gerekmektedir. Bunun için yapılması gerekenler;

  • İlk olarak CloudFlare yönetim paneline giriş yaparak “Page Rules” bölümüne giriş yapıyoruz.
  • Bu bölümde karşımıza çıkacak olan “Add New Rule” bağlantısına tıklayarak site adresinizi yönetim sayfasına giriş yapılacak şekilde ekleyin. (siteadresi.com/wp-admin şeklinde)
  • Uygulama ve performanslar, ön belleğe alma gibi özellikleri devre dışı bırakın ve kaydedin.

Bu ayarların yapılması ile beraber artık CloudFlare ile jetpack bağlantısının büyük bir adımını tamamlamış olacağız. CloudFlare’nin tercih edilmesindeki en büyük etkenlerden birisi ilse SSL sertifikasını da sağlamasındadır. CloudFlare üzerinden SSL almak için de yapılması gerekenlerden bahsedecek olursak;

  • CloudFlare yönetim paneline giriş yaparak Cyrpto adlı bölüme giriş yapın.
  • Cyrpto bölümünde yer alan SSL bölümü üzerinden Flexible kısmına geçiş yaparak ücretsiz olarak SSL oluşturabilirsiniz.
  • Gerekli ayarların yapılması ile beraber kaydet tuşuna basmanız ile beraber WordPress JetPack CloudFlare Ayarları tamamlamış olabilirsiniz. Bu ayarlamaların yapılması ile beraber sitelerinizi hem daha hızlı hale getirebilir hem de daha güvenilir olmalarına olanak sağlayabilirsiniz. Aşamalarda herhangi bir sorun ya da sıkıntı yaşamanız durumunda bizlere yorum bağlantısı üzerinden ulaşarak çözüm önerileri isteyebilirsiniz.
Yorum yapın

1