Tığ İşi Yelek Modelleri 2021

Ev kadınlarının bir geleneği haline gelen el işi ve tığ işleri her yıl olduğu gibi bu yıl da bambaşka onlarca yeni modelle karşınızda. Son yıllarda artan sadelik sevgisi tığ işi yelek modelleri ile yeni bir boyut kazanmış ve bu sadelik önceki yıllar olduğu gibi sadece renkte değil motiflere de yansımıştır. Bu sadelik Sadece tığ işi yelek modellerinde değil, tığ işi bebek yelek modelleri, tığ işi bayan yelek modelleri, gelin yelek modelleri ve tığ işi çeyizlik yelek modellerinde de yansımıştır.

tığ işi yelek modelleriPin

Tığ işi yelek modelleri ilk popüler olmaya başladığı zaman ev kadınları tarafından kendilerine, gelinlerine, çocuklarına ve torunlarına yapılmaktaydı. Fakat kısa bir süre içerisinde ortaya öyle güzel tığ işi yelek modelleri çıktı ki tığ işi yelek modelleri yapan kadınlara ücret karşılığı bu işi yapmaları teklif edildi. Ev kadınları da evde para kazanmanın güzel bir fikir olduğunu düşünerek kendilerine gelen tekliflerin bir kısmını kabul ettiler ve tığ işi yelek modelleri böylelikle bir ticarete dönüşmüş oldu. Her geçen yıl yeni modeller çıkmasıyla birlikte çeşitlilik artmakta ve sektör sürekli olarak gelişmektedir. Bu gelişme içinde ev kadınları kendi aralarında tığ işi yelek modelleri, tığ işi bebek yelek modelleri, tığ işi bayan yelek modelleri, gelin yelek modelleri ve tığ işi çeyizlik yelek modelleri takası yapmaktadır.

 

2020 tığ işi yelek modellerine bakıldığında çocuk yelek modelleri için tercih edilen renklerin sarı, beyaz, krem rengi olurken tığ işi bayan yelek modellerine bakıldığında tercih edilen renklerin pembe, yavru ağzı, krem ve beyaz olduğu göze çarpmaktadır. Her ne kadar sadelik bu yılın modası olsa da sadelikten uzak pek çok tığ işi yelek modelleri de göze çarpmaktadır. Bunun nedeni sadelikten uzak giyinmeyi ve giydirmeyi seven ev kadınlarıdır.

 

Tığ işi yelek modelleri her ne kadar çok çeşitli olsa da bu çeşitlerin çıkmasında ev kadınlarının yadsınamaz bir payı vardır. Örgüsü, birleşimi ve hazır hale gelmesi oldukça zor olan tığ işi yelekler ev kadınlarının üstün becerileri sayesinde kolaymış gibi gözükmekte ve satın alırken göze bir pahalı gelmektedir. Özellikle teknolojinin her geçen yıl artması ve neredeyse her sektörün fabrikasyon sürecine girmesi ev kadınlarının kendi emekleri ile ürettikleri yüzlerce farklı tığ işi ve iğne işi modellerini de kolaylıkla makineler tarafından yapılmasını sağlamış, fiyat olarak da el ve emekle yapılanlarından onlarca kat düşük satışa sunulmuştur. Bu durum da pek çok ev kadınının tığ işi yelek modellerini artık üretmemelerine sebep olmuştur. Hal böyle olunca kalan el yapımı tığ işi yelek modelleri, tığ işi bayan yelek modelleri, tığ işi bebek yelek modelleri, gelin yelek modelleri ve tığ işi çeyizlik yelek modelleri olduğundan daha pahalı hale gelmiştir.

Yorum yapın

1