Subay Maaşları 2023

Subay maaşları 2023 yılının ilk zam oranıyla beraber, oldukça tatmin edici seviyeye gelmiştir. Tüm memur maaşları için yapılan yüzde 30,5 oranındaki zam ile beraber 2 bin 287 TL tutarında artış göstermiştir. Subaylar kendi kıdem ve derecelerine göre farklı tutarlarda maaş alabilmektedir. Zamlı yeni maaş tutarı ise 9 bin 787 TL olmuştur.

Taban ücretler, rütbelere ve derecelere bağlı olarak değişmektedir. Ayrıca görev yapılan bölge, tehlike durumunda bir bölgeyse ek bir tazminat alma hakkına da sahip olmaktadırlar. Toplu sözleşme kurallarına göre ek ödemeler ayrı bir şekilde yatırılamamaktadır. Maaş hesaplamasında ek ödemeler tek seferde toplanarak, bir defada taban maaş ile birlikte ödenmektedir. Subayların evi olması ve çocuğunun olması durumunda da ek ödemeler alabilmektedir.

subay maaşlarıPin

Subay Maaşı

Subay maaşı normal bir kıdem için 9 bin 787 TL’dir. Bu ücret rütbeye göre değişmektedir. Asteğmenden başlayarak, orgenerale kadar farklı maaş tutarları bulunmaktadır.

Subaylar Ne Kadar Maaş Alır?

Subay maaşları içerisinde BES, OYAK ve sigorta kesintisi gibi belirleyici unsurlar bulunmaktadır. Bu nedenle subaylar ne kadar maaş alır sorusuna, net bir tutar ile cevap vermek mümkün değildir. Ek ödemeler ile beraber tüm subayların maaşları değişmektedir. Doğu bölgesinde görev yapan bir subay görev ve terör tazminatıyla beraber 1500 TL’ye kadar ek ödeme alabilirken, tehlikesiz bölgelerde görev yapan subaylar 500 TL gibi rakamlarda ek ödemeler almaktadır.

Subay maaşları rütbeye göre değiştiği için en düşük tutar 6 bin TL civarında olmakta olup, rütbeye göre en yüksek tavan tutar ise 14 bin TL’dir.

Jandarma Subay Maaşları

Jandarma subay maaşları, TSK bünyesinde görev yapan diğer subaylar ile maaş tutarı neredeyse aynıdır. Jandarma subayları için en düşük maaş tutarı 6 bin TL’dir.

Yedek Subay Maaşı 2023

Yedek subay maaşı 2023 yılında yapılan zamlarla 9 bin 135 TL olmuştur. Yedek subay diğer adıyla asteğmen olarak bilinmektedir. Asteğmenlerin görev süresindeki ilk iki ayı eğitim ile beraber geçtikten sonra görevlendirildikleri bölgede hizmete başlarlar. Yedek subaylar görev süresi boyunca 10 aylık maaş hakkına sahiptir. 10 aylık bir hizmet süresi olan bir asteğmen 91 bin 350 TL toplam maaş aldıktan sonra sivil hayata geçebilir. Teğmen maaşları ile ilgili daha detaylı bilgi almak için diğer yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Emekli Subay Maaşları

Emekli subay maaşları, emekli oldukları döneme bağlı olarak aldıkları maaşlara göre farklılık göstermektedir. Ortalama olarak bir emekli subay 5 bin TL ile 10 bin TL arasında emekli maaşı alabilmektedir.

Kadın Subay Maaşları

Kadın subay maaşları, tıpkı erkek subaylar gibi taban ücretten başlamaktadır. Görev yaptıkları bölge ve kıdem durumları maaşlarına ek olarak etki etmektedir. En düşük kadın subay maaşı 6 bin 800 TL olup, ortalama olarak 13 bin 700 TL tutarını ek ödemeler ile bulabilmektedir.

Muvazzaf Subay Maaşları

Muvazzaf subay maaşları 2023 yılında zam oranıyla beraber, 9 bin 787 TL olarak belirlenmiştir. Toplamda 2 bin 287 TL’lik bir zam yapılmıştır. Muvazzaf subaylar hem kara, hem deniz hem de jandarma komutanlığı bünyesinde görev alabilmektedir. Genellikle mühendislik mezunu kişiler, muvazzaf subay olarak görev yapmaktadır.

Eğer asker olarak görev yapıyorsanız ve farklı rütbelerin maaşlarını öğrenmek istiyorsanız sitemizdeki bir önceki yazıyı okuyabilirsiniz.

Yorum yapın