Jandarma Astsubay Nasıl Olunur? 2023

Pek çok Türk erkeğinin merak ettiği konulardan birisi olan astsubay olma şartları, her yıl güncellenen içeriği ile vatan uğruna görev yapmak isteyen ve gerekli kriterleri sağlayan bütün vatandaşlara iyi bir yol olabilmektedir. Nato’ya üye olan bütün ülkelerde kabul görülen bu rütbe, kara, hava, deniz jandarmalarının yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın bünyesinde de geçerli olan bir görevdir.

Jandarma Astsubay Nasıl OlunurPin

Nasıl Jandarma Astsubay Olurum?

Jandarma astsubay olabilmek için başvuru şartlarının karşılanması gerekmektedir. İstenen kriterleri yerine getiremeyen adaylar ise başvuruda bulunsalar dahi yaptıkları başvuru geçersiz sayılacaktır. Buna göre jandarma astsubay olmak için gereken şartlar;

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. 24 yaşından büyük olmamak.
  3. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sağlık yeteneği koşullarına uygun olmak ve sağlıkla ilgili gereken her şartı sağlamak.
  4. Geçmişte Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bünyesinden çıkartılmamış olmak.
  5. ‘’Yedek subay olamaz’’ türevi bir kararla damgalanmamak.
  6. Güvenlik araştırmalarından pozitif netice almak.
  7. Sicil kaydında herhangi bir suç işlememiş olmak.
  8. Yasal olmayan, ülkeyi bölen ya da ideolojik fikirlerin mensubu ya da bu konularda faaliyet göstermiş olmamak.

Şeklindedir. Jandarma astsubayının nasıl olunabileceği konusunda TSK’nın resmî web sitesinde sürekli olarak güncellenen ilanların takip edilmesi de bu konuda astsubay adaylarına detaylı bilgiler verebilmektedir. Jandarma astsubay alımı ilanlarında başvuru sürelerinin çok iyi takip edilmesi gerekmektedir. Zira belirlenen sürelerin geçmesi halinde adaylar şart koyulan bütün kriterleri sağlıyor olsalar dahi jandarma astsubaylığına kabul edilmemektedir. Süre içerisinde başvuruların gerçekleştirilmesi ve gerekli belgelerin yetkililere iletilmesinin ardından olumlu sonuç alınması halinde ilgili sınavlara girilmektedir.  Sınav sonuçlarının iyi gelmesi durumunda ise adayların sözleşme sürelerine göre astsubay olarak çalışmaya başlayabilmeleri mümkün olabilmektedir.

“Jandarma Astsubay Nasıl Olunur? 2023” üzerine bir yorum

  1. Merhabalar ben önlisans mezunuyum 23 yaşındayım jandarma astsubaylık alımları bizim için ne zaman oluyor başvuruları

Yorum yapın

1