Youtube için Aydınlatma Sistemleri Tavsiyeleri 2021

Son yıllarda hobi olmaktan çıkarak adeta birçok kişinin gelir kapısı haline gelmeyi başaran Youtube’da başarılı videolar kayıt altına alabilmek ve izleyicilerin beğenisini kazanmak için doğru ekipman kullanımı oldukça önemli bir yer tutuyor. Peki, aydınlatmanın bu kadar önemli olduğu video çekimlerinde kullanmak için elinizde bir aydınlatma sistemi bulunuyor mu? Youtube için aydınlatma sistemleri tavsiyeleri 2021 listemiz içerisinde sizlere aydınlatmanın önemine değinerek hangi aydınlatma yöntemini kullanabileceğinizi belirteceğiz.

Işıklandırmayı Etkili Bir Şekilde Kullanın

Günümüzün en popüler pazarlama teknikleri arasında yer edinmiş videolardan birini çekmek gelişi güzel yapılabilecek bir şey gibi görünse de aslında oldukça fazla emek ve ekipmana ihtiyaç duyar. Eğer iyi bir ışıklandırma kullanıyorsanız izleyicilerin yüz ifadelerinizi çok daha net görebilir ve anlık ruh hali geçişlerinizi çok net bir şekilde yakalayabilir.

Bunun yanı sıra ışıklandırmayı doğru kullanarak görüntü içerisinde izleyicinin nereye odaklanmasını istiyorsanız oraya odaklanmasını sağlamakta sizin elinizde. Görüntü içerisinde ışıklandırma ile yüksek kontrast sağlayacağınız bölge insanların dikkatini çekecek ve videoda o alana odaklanmalarını sağlayacaktır. Yani yalnızca yüzünüzü ön plana çıkarmak için değil farklı alanlarda ışıklandırma kullanabilir ve o alanların dikkat çekmesini sağlayabilirsiniz bu tamamen sizin elinizde.

video çekmek için aydınlatmaPin

Youtube İçin Aydınlatma Sistemleri Tavsiyeleri 2021

Sizde Youtube için içerik üreten kişilerden birisiyseniz ya da bu kişilerin arasına girmek istiyor ve profesyonel çekimler gerçekleştirmek istiyorsanız doğru bir aydınlatma sistemine ihtiyacınız olacaktır. Masa başında izleyicilerinizi dikkatini çekecek videolar oluşturabilmek için profesyonel aydınlatma sistemlerinden yararlanabilir ya da daha düşük bütçeli yine aynı işlevi görebilecek basit sistemlere yönelebilirsiniz.

  • Softbox Sabit Işık

Birçok fotoğraf stüdyosunda karşınıza çıkacak benzer aydınlatma sistemleriyle yakın bir mantıkla çalışan bu ürünler devamlı olarak bir ışık sunarak yüzünüzün kamera çekimlerinde daha net ve aydınlık çıkmasına yardımcı olacaktır. Basit anlamda odayı aydınlatmaktan ziyade sizi aydınlatacak bu ürünler içerisinde yer alan duy girişine bağlı olarak fiyatı artmaktadır. Ortalama 1 duy girişli Softbox’un size maliyeti 200-250 TL arasında seyredecektir. Giriş – Orta seviyelerde size 2 adet sağ ve sol taraftan vuracak Softbox ışığı yeterli olacaktır.

  • Ring Işıklandırma

Yüzünüz, vücutta belirli bölgeler ya da portre çekimleri gibi işlemlerde daha çok işinize yarayacak Ring ışıklandırma sistemleri özellikle “Makyaj, dövme” gibi çekimler gerçekleştirecek kişilerce tercih edilmelidir. Bu gibi videolar oluşturulurken gerçekten yeterli ışıklandırma sağlanamadığı takdirde izleyicilerin içeriği net bir şekilde görmesi mümkün olamayabiliyor. Profesyonel bir ışıklandırma yaparak yapmış olduğunuz makyajın ön plana çıkması ve izleyiciye net bir şekilde aktarılabilmesini sağlayabilirsiniz. Bu konuda sizlere önerebileceğimiz ürün ise Godox LED 500 Bicolor Ring Işık. Hem beyaz hem sarı ışık sunabilen bu ürün ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayacaktır.

Video Çekmek İçin Aydınlatma

Youtube videolarınızda kullanabileceğiniz aydınlatma sistemlerinden en popüler 2 seçeneği sizlerle paylaştık. Softbox aydınlatma sistemleri için sizlere belirli bir model önermemiş olmamızın nedeni bu konuda “Şu marka” ya da “Şu model” diyebileceğimiz bir şeyin olmaması. Aşağı yukarı tüm marka ve modeller benzer fiyata sunulmakta ve fiyatı duy girişine göre değişiklik göstermektedir. Hepsi aynı işlevi rahatlıkla görmektedir tek fark sizin içine yerleştireceğiniz ampulde olacaktır. Youtube video ekipmanları tamamlayamaya çalışanlar için en önemli adım olan aydınlatma konusuna açıklık getirebilmiş olmayı diliyoruz.

Youtube için aydınlatma sistemleri tavsiyeleri hakkında aklınıza takılan, sizlerin bizlere ya da diğer okurlara sunabileceği tavsiyeler bulunuyorsa yorum alanından paylaşmayı unutmayın.

Yorum yapın

2