Vlog Kamera Tavsiyeleri 2021

Dijitalleşmenin her geçen gün büyüyerek gelişmesiyle birlikte yeni iş alanları ve hobiler ortaya çıkmaya başladı. Bunların başında kuşkusuz “Vlogger” terimi geliyor. Birçoğunuz bu terime oldukça hakim olabilir ve Vlogger olma hayaliyle yanıp tutuşuyor olabilir. Elbette bir Vlogger olmak için ihtiyacınız olan temel bazı şeyler bulunuyor ve bunların başında kuşkusuz kamera geliyor. Vlog kamera tavsiyeleri 2021 listemizde Youtube vb. birçok platforma yüksek çözünürlükte kaliteli videolar yükleyebilmek için gerekli olan çekimi sağlayabileceğiniz kameralara bir göz atacağız.

Günlük yaşantınıza ek olarak bir Vlogger olarak oldukça eğlenceli vakitler geçirebilir bunu bir alışkanlık, hobi haline getirebilirsiniz. Zaman içerisinde Vlog kanalınızın büyümesi ve size ekstra bir kazanç sağlaması ise kaçınılmaz. Kaliteli ve eğlenceli içerikler üretebilmeyi ve günlük yaşantınız ya da gezilerinizi kayıt altına alarak insanlarla paylaşabilirsiniz.

Vlog Kamera Tavsiyeleri 2021

Geçtiğimiz yıl Google ve İŞKUR’un ortak çalışması sonucunda “Türkiye için dijital dönüşüm hareketi” ismini alan proje kapsamında Google, Türkiye’de Youtube dersleri vermeye başladı. Bu dersler kapsamında bir Youtuber nasıl olunur ve bunun için neler gerekiyor gibi birçok konuya değinen şirket herkesin özgürce video yükleyebileceği ve başarılı içerikler üretebilmeyi başardığı takdirde güzel bir gelir sağlayabileceğini belirtiyor. Ülkemizde TV kanalları Youtube vb. platformlara karşı bir savaş içerisinde olmasına rağmen bunu engellemeleri mümkün olmayacak ve gelecekte tüm medyanın dijital platforma taşınacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Eğer sizde başarılı bir Vlogger olmak istiyorsanız doğru Vlog kamerası seçimi yapmalısınız. Youtuber vlog kamera tavsiyeleri paylaşmaya lafı daha fazla uzatmadan geçmek istiyoruz.

Youtube İçin Kamera Önerisi 2021

Vlog kamera tavsiyeleri 2021 listemizi oluştururken temel aldığımız platform Youtube olmasına rağmen siz bu kameralar sayesinde yalnızca Youtube değil benzeri tüm içerik platformlarında rahatlıkla yüksek çözünürlüğe sahip kaliteli videolar kayıt altına alabilirsiniz. Sizlerle paylaşacağımız ürünler “Profesyonel” bir Youtuber ya da Vlogger için sunulmuyor olsa da bu kişilerin birçoğu da bu modelleri her zaman yanlarında bulunduruyor. Daha ileri seviye çekimler için gelişmiş, profesyonel video & film kameraları gerektiğinden her zaman her yere bu kameraları götürmenin mümkün olmayacağı ve günlük yaşantınızda bu tarz kameraların kullanımının neredeyse mümkün olmadığını düşünürsek aksiyon kameraları ve küçük olmasına rağmen yüksek kalitede çekimler yapabilen kameraları sizler için bir araya getirdik.

GoPro Hero 7 Black Aksiyon KamerasıPin

Tahmin ediyorum ki birçoğunuz GoPro ismini daha önce duymuş belki de ne olduğuna oldukça hakimsinizdir. GoPro Youtube vb. platformlar için içerik üretmek isteyen Vlogger’lar için en ideal seçeneklerden birisi. Hem rahatça taşınabilir bir model olması hem de yüksek çözünürlükte videolar kayıt edebilmesi onu en iyilerden yapan bir özellik. Elbette giriş seviyesi bir Vlogger için yeterli bütçeye sahip olunmaması halinde bu ürün tercihi biraz güç olabilir zira ortalama 2500+ TL bir fiyat etiketine sahip.

Daha uygun fiyatlı bir GoPro ürünü araştırıyor ve karar veremiyorsanız size tavsiyemiz Hero 2018 modeline bir göz atmanız olacaktır. Ortalama 1700-1800 TL bandında bir fiyat etiketine sahip olan ürün yüksek çözünürlükte kayıt gerçekleştirmesinin yanı sıra standart bir GoPro cihazda bulabileceğiniz birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. Su geçirmezlik de bunlardan birisi.

GoPro dışında da sizlere önerebileceğimiz kameralar bulunuyor elbette. Xiaomi markası altında sunulan bu ürün Aksiyon kamerası kategorisinde oldukça popüler bir model. Yüksek çözünürlükte videolar çekebilmesinin yanı sıra akıllı sistemi sayesinde ortamı ve ışığı rahatlıkla algılıyor ve buna göre otomatik ayarlar yapabiliyor. Tüm bunların yanı sıra cep telefonunuz üzerinden canlı yayın yapmaya imkan tanıyan cihaz Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı dahi gerçekleştirebiliyor. Evet özellikler kulağa hoş geliyor değil mi? Peki bu ürünün yalnızca 1000-1100 TL aralığında satıldığını söylesek ne derdiniz? Ayrıca Xiaomi markasın ait birde Yi 4K+ model aksiyon kamerası da bulunuyor ve bu modelin bir tık üst seviyesi sayılabilecek 4K+ 1500 TL fiyat etiketine sahip.

Sunmuş olduğu özellikler düşünüldüğünde İleri seviye aksiyon kameralarıyla yarışabilecek bir model olarak karşımıza çıkan Eken H9R 4K, Vloggerlık maceranızın ilk dönemlerinde sizi yüz üstü bırakmayacak oldukça kaliteli kayıtlar gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır. Başlangıç için oldukça ideal olan bu model yanında gelen aparatları sayesinde oldukça kullanışlı olabiliyor. Saat şeklinde kolunuza takabileceğiniz uzaktan kumandası sayesinde fotoğraf ve video çekebilirsiniz. Bunun yanı sıra su geçirmez kılıfı sayesinde su altında 30 Metreye kadar sorunsuz kayıt gerçekleştirebilirsiniz. Ortalama 300-350 TL fiyat etiketine sahip.

Elbette kameraların konuştuğu bir yazıda Sony’ye yer vermemek büyük haksızlık olur diye düşündük ve sizler için uygun fiyatlı ideal bir model seçmeye çalıştık. HDR-PJ410 sunmuş olduğu özellikler sayesinde bir Vlog içeriği oluşturmak için gereken ne varsa yapıyor. Olağanüstü bir görüntü kalitesi sunan Sony, cihaz içerisine entegre projektör makinesi sayesinde çekimlerinizi zahmetsizce kamera üzerinden yansıtarak izlemenize imkan tanıyor. Ayrıca gülen bir yüzün asla kayıttan kaçmasını istemeyeceğinizi düşünen Sony “Smile Shutter” ismini verdiği özellik sayesinde siz video çekiyor olsanız dahi gülen bir yüz yakaladığı anda kayıt sırasında sizi rahatsız etmeden anlık fotoğrafını dahi çekiyor.  Ortalama 1600 TL fiyat etiketine sahip olan bu ürün bir Vlogger’ın ihtiyacı olan her şeyi sunuyor.

Yorum yapın

2