Tam Teşekküllü Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Tam teşekküllü sağlık raporu halk arasında heyet raporu olarak da geçen rapor, minimum 6 veyahut 7 poliklinikte uzman doktorlarca muayene edilmeniz ardından alabileceğiniz sağlık raporlarından birisidir. İş başvurularınız sonrasında işveren kurumlar, askerlik alımları veya evlat edinme gibi birçok önemli konularda ihtiyaç duyulur. Heyet raporu, bireylerin sağlık durumlarını net bir şekilde ortaya koyan, ispat eden bir belge olarak kullanılmaktadır.

Heyet Raporu Nedir?

Heyet raporu, birçok doktorun gerçekleştirmiş olduğu muayeneler sonucunda sunmuş oldukları raporlardan oluşmaktadır. Farklı polikliniklerde uzman doktorların oluşturduğu bir heyet tarafından verilmesinden dolayı bu ismi almıştır. Heyet raporu yani tam teşekküllü sağlık raporu alırken hastaneler tarafından talep edilecek belgeler çoğu zaman aynı olacaktır. Bazı istisnai durumlar dışında hastanelerin talep edeceği belgeler ise şunlardır;

  • 3 Adet vesikalık fotoğrafınız,
  • Nüfus cüzdanınızın fotokopisi,
  • Rapor alabilmek için başvuru dilekçesi. (Bu dilekçeler hastanelerde yer almaktadır ve orada doldurabilirsiniz.)

Tam Teşekküllü Sağlık Raporu Veren Hastaneler

Heyet raporu alabilmek için başvuracağınız hastanelerin belli şartları yerine getiriyor olması gerekmektedir. Herhangi bir hastane aracılığı ile heyet raporu almak maalesef mümkün değildir. Bunun için tam teşekkül sağlık raporu sunabilecek bir hastaneye ihtiyacınız var.

Heyet raporu veren hastaneler genellikle büyükşehirlerde yer almaktadır. Bu hastaneler devlet hastanesi olabileceği gibi tam teşekküllü bir özel hastanede olabilir.

Tam Teşekküllü Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Tam teşekküllü sağlık raporu alabilmek için öncellikle bu raporu sizlere verebilecek bir hastaneden randevu almaya ihtiyacınız var. Özel veya devlet hastanesinden alınan randevunun ardından randevu saatinde hastane ziyaret edilmeli ve heyet sağlık raporu alabilmek adına gerekli bölümü ziyaret ederek başvurunuzu tamamlamalısınız. Başvuru sırasında matbu dilekçe doldurulması gerekmektedir. Bu dilekçede yer alan alanlar ise şunlardır;

  • Ad ve soyad,
  • İletişim bilgileriniz,
  • Raporu ne için talep ettiğiniz,
  • Bulunuyorsa sağlığınızla ilgili özel durumlarınız.

Dilekçeyi doldurmanız ardından daha öncede paylaştığımız gerekli evraklarla birlikte başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz. Kaydınızın alınması ardından vezneye sağlık raporu ücreti ödemesi gerçekleştirmelisiniz. Ücreti yatırmanız ardından vezneden alınan makbuz başvuruyu gerçekleştirdiğiniz bölüme teslim edilir. Bu aşamadan sonra uzman doktorlar tarafından sırayla kontrolleriniz gerçekleştirilecektir. Bu işlemler sırasında doktorlar çeşitli tahlillere girmenizi talep edebilir. Alınan tahliller ve sunulan raporlar sonucunda heyet raporunuz sunulur.

Heyet raporu ücreti devlet hastanelerinde çoğunlukla toplamda 200 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Özel hastanelerde ise bu durum biraz farklı olabilmekte ve ücretlendirme genellikle daha yüksek olmaktadır.

Heyet Raporu Kaç Günde Çıkar?

Heyet raporu başvuru ve incelemelerinizin yapıldığı hastaneye bağlı olarak çıkış süresi değişebilmektedir. Sabah saatlerinde randevunuz olması halinde işlemleriniz çoğunlukla öğleden sonra tamamlanacaktır. Bu sürenin ardından ortalama 3-4 gün süren bir süreçte raporunuz hazırlanacaktır. Özel hastanelerde yoğunluğun daha düşük olması sebebiyle raporunuzun daha kısa sürede hazırlanması mümkündür.

Yorum yapın

1