Özel Harekat Polis Başvurusu Şartları 2021-2022

10 Ekim tarihinde yapılan Özel Harekat Polis Bakanlar Kurulu toplantısın da yapılan açıklama doğrusunda PÖH alımları başladı. 10 bin Özel Harekat Polisinin alınacağını duyuran bakanlık işsize bir iş kapısı açabilecek fırsat yarattı. Çıkan 671 Sayılı kanunla beraber polis alımlarına KPSS şartı aranmayacağı ve özel bir sınavla PÖH alımı olacağı kesinleşti.

Özel Harekat Polis Başvuru şartları (PÖH olma şartları)ise oldukça basit.Öncelikli şart Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.En az lise mezunu olmanın arandığı PÖH başvurularında ayrıca tartışma yaratan ve sonradan iptal edilen askerlik hizmetini tamamlamış olmak artık bir şart olarak aranmıyor.

Özel Harekat Polis Başvurusu ŞartlarıPin

18 yaşını doldurduktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınması şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmalısınız.

PÖH olarak alınacaklar da kadın PÖH alımı maalesef yok. Alımlar tamamen erkeklerden olacak.PÖH adayı fiziki olarak yeterli kapasitede olmalı.

Herhangi bir sağlık probleminiz bulunmamalı.

PÖH alımları sadece Polis Akademisi’ne bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde yapılacak. 28 yaşına kadar alımlar gerçekleştirilecek ve toplamda 10.000 erkek öğrenci adayı PÖH olmaya hak kazanacaktır. İnternet üzerinde olacak başvuruları kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Yeni PÖH alımları olacak mı?

2021 yılı itibariyle yapılan açıklamaya göre 1000 kahraman PÖH alımı daha yapılacak fakat bu kesinlemiş bir karar değil. Yani Polis Akademisinden kesin bir karar gelmedi. Ancak anlaşılan o ki devletimiz bu kadar çok PÖH alımı yaparak terörle mücadeleye bir hız kazandırmaya çalışıyor. Yeni yetiştirilecek PÖH’ler sayesinde ülkemiz barış ve mutluluk içinde güvenle yaşanabilecek bir ortama dönüşmesini herkes içtenlikle diliyor.

“Özel Harekat Polis Başvurusu Şartları 2021-2022” üzerine 32 yorum

  1. Bayanlarda alınacak rabianur hanım bu yeni alımda lise mezunu kpss şartsız

  2. PEKİ BEN NE OLACAM BENİM SUÇUM NE BENDE OLMAK İSTİYORUM PÖH BENİM GÜNAHIM NE SÖYLERMİSİNİZ

  3. YA NEDEN ANLAMIYORSUNUZ ÇOK HEMDE ÇOK İSTİYORUM PÖH OLMAYI BAYAN OLDUĞUM İÇİN KAYBETMEK İSTEMİYORUM ALLAH RIZASI İÇİN BİR DAHA DÜŞÜNÜN VE SONRA KARAR VERİN KENDİNİZİ BENİM YERİME KOYUN ALLAH RIZASI İÇİN ALLAH RIZASI İÇİN SAYIN BAKANIM SÜLEYMAN SOYLU BİR DAHA DÜŞÜN HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRMEME İZİN VER

  4. YA NEDEN SÜREKLİ BAYANLAR GERİ PLANA ATILIYOR BENİM HAYALLERİMİN ÖNEMİ YOK MU NASIL VİCDANINIZ RAHAT ANLAMIYORUM BENİM İÇİMDEKİ VATAN SEVGİSİNE YAZIK DEĞİL Mİ GERÇEKTEN DE ÜLKE OLARAK GERİDEYİZ BUNUN NEDENİ İSE EŞİTSİZLİK KADININ GERİ PLANA ATILMASI

Yorum yapın

2