Netflix Dizi Tavsiyeleri 2021

Dünya genelinde en fazla kullanıcı sayısına ulaşmayı başarmış çevrimiçi içerik platformlarından birisi olan Netflix son yıllarda ülkemizde de aktif bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başarmış durumda. Özellikle 2018 itibariyle Türkiye için yerli projelere imza atmaya başlayan, Türk kadro ve Türkiye’de çekilen Netflix yapımı dizileri de projede görmek bizleri oldukça mutlu etti. Bu projeler ülkemizden de gerekli yatırım sağlandığında güzel projeler çıkabileceğini tüm dünyaya kanıtlayabilmemiz için gerekli bir adım ve bunu bir yerli üretici değil de yabancı bir firmanın gerçekleştirmesi ise bir nebze utanmamızı gerektirebilir. Bugün sizler için Netflix dizi tavsiyeleri 2021 listesini hazırladık. 2018’in son günlerinde oluşturduğumuz bu listede yıl içerisinde yayınlanmış dizileri de ele alarak geniş bir arşiv oluşturmak istedik. Bunlar arasında elbette birçok kişinin bilmediği, konusu ve ismi hakkında bir fikir sahibi dahi olmadığı az bilinen Netflix dizileri de yer alıyor.

En İyi Netflix Dizileri 2021

En iyi Netflix dizisi hangisi emin olamasakda sizler için elimizden gelen en iyi listeyi oluşturmayı hedefledik. Liste içerisinde yer alan dizileri rastgele sıraladığımızı belirterek başlamak istiyoruz. Çünkü herkesin izlemeyi sevdiği kategori ve içerikler farklılık gösterebilir. Bu nedenle biz birinci sıraya bir Bilim-Kurgu dizisi yerleştirir ve en iyisi bu diyebiliriz fakat daha çok Dram ve Komedi tarzı bir şeyler izlemeyi seven kişi için ise bu daha çok 10. Sırayı hak ediyor olabilir. Bu nedenle en iyi Netflix dizisi sıralamamız karışık olarak sıralanmıştır. Listemizde birçok kategoriden içerik bulunuyor. Listeyi oluştururken herkese hitap edecek dizilere yer vermeye çalıştık.

  • Hakan: Muhafız

Birçok kişi tarafından eleştirilere tutuluyor olmasına karşın bu dizinin bir Türk izleyiciler için bambaşka bir anlam ifade ediyor olması gerekiyor. Geleneksel Türk dizilerine karşı gelen ve ortalama 2 saati geçen dizilerdense 30-45 dakika aralığında bölümleriyle de izleyicileri ekran başına kilitleyerek anlatılmak isteneni aktarabileceğini gösteren kaliteli bir yapım. Bu dizi aynı zamanda Türkiye ve İstanbul’un dünyaya tanıtılmasını sağlayacak önemli bir proje.

Türk izleyicinin alışık olmadığı fantastik içeriğiyle bizleri ekran başına kilitliyor. Sıradan ve basit bir yaşam süren Hakan (Çağatay Ulusoy), İstanbul’u korumak gibi kutsal bir görevin kendisine bahşedilmiş olduğunun farkında değildir. İstanbul “Ölümsüzler” olarak bilinen ve insana benzeyen bir kötülük tarafından tehdit altındadır. İstanbul’u bu kötülükten koruma görevi ise geçmişten günümüze “Muhafız” olarak adlandırılan kişilere verilmiştir. Babasının vefatıyla birlikte “Muhafız” soyundan hayatta kalan son kişi “Hakan” dır. Fakat Hakan etrafında olup biten her şeyden habersiz bir şekilde normal bir insanmış gibi yaşamını sürdürürken şehri nasıl koruyabilirdi?

  • Altered Carbon

Altered Carbon dizisi insanlığın ölümsüzlüğü keşfettiği, beden değişikliği ve zihin aktarımı gibi işlemlerin mümkün olduğu günümüzden çok ileri tarihlerde geçiyor. Bu yeni dünyada insanların ayaklanmasını önleyebilmek ve halihazırda başlamış olan ayaklanmaları bastırmak için “Takeshi Kovacs” isimli bir asker göreve atanmıştır. Takeshi’nin ayaklanmayı bastırmak için kurmuş olduğu ekip ayaklanmayı durdurmakta başarısız olur ve Takeshi’nin bilinci bir buza hapsedilmiş biçimde yüzyıllarca bekletilir. Takeshi’nin yaşamış olduğu dönemin çok daha ileri bir tarihte yüzyıllardır hayatta olan “Laurems Bancroft” isimli bir iş adamı Takeshi’yi uyandırtarak ona yaşaması için bir teklifte bulunur. Bancroft, kendisinin ölümünün ne olduğunu araştırması için onu görevlendirir.

  • Lost in Space

Bir sinema filminin diziye uyarlanmasıyla hayatımıza giren Lost in Space, 1960’lı yıllara dayanan bir geçmişe sahip. 2018’in Mayıs ayında bizlerle buluşan dizi sokaklarda yaşamın bittiği ve yalnızca kapalı alanda yaşanabilir bir arıtılmış havanın bulunduğu bir gelecekte geçiyor. Bir proje kapsamında bir grup insan farklı bir gezegene yerleşmek ve koloni oluşturmak için gönderiliyor. Kahramanlarımız bu zorlu yolculuk sırasında yaşanacak olumsuzluklar karşısında hayatta kalabilecek mi?

  • Everything Sucks!

Bir grup lise öğrencisinin başlarından geçen olayların yer aldığı komedi dizisi ekran başındakileri güldürmeyi başarıyor. Amerika’nın Oregon eyaletinde geçen dizi izleyenleri bir anda 90’lı yıllara götürmeyi başarıyor.

  • Alias Grace

İrlandalı bir göçmen olan Grace Marks’ın gerçek hayatta yaşamış olduğu ve anlattıklarından yola çıkarak hazırlanmış bir dizidir. Grace Marks yaşamını sürdürebilmek adına Kanada’da bir evde hizmetçilik yapmaktadır. Ancak işvereni ve çalışmış olduğu evin sahibi olan Thomas Kinnear bir cinayet kurban gitmiştir. Yaşanan bu olay sonrasında polis tarafından yapılan tüm incelemeler Marks’ın o sırada evde olduğunu işaret etmektedir.

Grace Marks, yaşanmış olan cinayetle ilgili hiçbir şey hatırlamadığını belirtse de tüm deliller onu işaret ettiği için tutuklanarak cezaevine konulur. İçeride geçirmiş olduğu 10 yılın ardından olayın çok ilginç olduğunu düşünen bir doktor Marks’ın geçmişini hatırlayabilmesi ve hafızasında karanlık olan tüm noktaları ortaya çıkarabilmek için çabalayacaktır.

  • Disjointed

Netflix dizi tavsiyeleri 2021 listemizin belki de en garip dizilerinden birisi olan Disjointed dizisinde yer alan ana karakterlerimiz neredeyse tüm yaşamlarını kenevirin yasallaştırılabilmesi için harcamıştır. Önümüzdeki ocak ayında 2. Sezonu yayınlanacak dizide kahramanlarımız hippi Ruth ve oğlu tarafından işletilen bir kenevir eczanesi içerisinde ekran karşısına geliyor.

Yorum yapın

1