Nace Kodları 2021

Nace kodları, son zamanlarda ticari sektör içerisinde merak edilen konulardan birisi haline gelmiştir. Daha önce böyle bir kısaltmayı duymayan kişiler, bu konutların ne işe yaradığı konusunda herhangi bir fikre sahip değiller. Kısaca Nace kodu, hakkında bilgiler verecek olursak; Avrupa Birliği uyum yasası çerçevesinde ülkemizde hayata geçirilen Nace sistemi, işyerlerinin çalıştıkları sektörlere göre tehlike sınıflarını gösteren bir sistem olarak gösterilmekte. Kodlar halinde iş yerleri hakkında ayrıntılı raporlar oluşturan Nace, başta Çalışanlar ve işverenlerin hangi şartlar altında çalıştıklarını göstermekte. Yukarıda belirttiğimiz gibi Avrupa uyum yasası çerçevesinde gelmesinden dolayı ülkemizde yeni yeni uygulanmaya başlayan bir sistem olarak gösterilmekte. Yavaş yavaş nace kodlarına öğrenen işletmede, bu kodlar üzerinden işletmelerinde düzenlemeler meydana getirmekte. Şu an için her sektörden her işletmenin bu kod sistemine geçiş yaptığını söylemek mümkün değil.

Nace Kodu Ne İşe Yarar

Yeni bir işletme kuracak kişiler, işletmelerinde ticaret Odasına kaydettirmeden önce nace kodlarını öğrenmeleri gerekmekte. Bu kodlar sayesinde, işyerlerinin risk ve tehlike durumlarına göre işletme sahibi adayları, kuruluş aşamasında bu kolun verdiği analiz raporlarına göre çözümler üretmeye çalışmaktadır. Nace kodu, 6 aydan oluşmakta olup her biri ayrı bir ifadeyi temsil etmekte. 6 haneden oluşan kodun ilk iki hanesi işletmelerin genel faaliyet sınıflandırmasını temsil eder. Son dört hane ise alt faaliyet sınıflandırılmasını ifade eder. Bu kodlar çerçevesinde iş yerleriniz ve çalıştığınız sektörün çok tehlikeli, tehlikeli, az tehlikeli, tehlike arz etmeyen seçeneklerine göre yapılandırmanız gerekmektedir.

Nace Kodu Nasıl Öğrenilir? 2021 Güncel Nace Kodları

Var olan işletme sahipleri, işletmelerde ait notlarını öğrenmek için, bulundukları ilin Ticaret Odasına ait internet sitesine girerek sicil kayıtları bölümünde bağlı bulunduğu sektöre göre nace kodunu görebilirler. Yeni bir işletme kurulacak kişiler, hangi sektörlerin ne gibi tehlikeler barındırdığını ise güncel nace kodları üzerinden görülebilmekteler. Yazımızın başlığından da anladığınız üzere bu yazımız içerisinde 2021 yılı güncel nace kodları hakkında bilgiler vermek istedik.

2021 yılı için güncel Nace Kodları Listesi;

Nace Kodu Listesi İçin TIKLA

Yorum yapın

1