Modemde İnternet Işığı Yanmıyor – 2023

Günümüzde neredeyse her evde internet mevcut. Evlerimize gelen bu internet ana bileşeni kuşkusuz modemlerdir. Modemde internet ışığı yanmıyor ise sorunun en büyük kaynağı modemlerdir. Dolayısıyla öncelikle modemde bir problem var mı ona bakılıp sonrasında internet bağlısı kontrol edilmektedir. İnternet bağlantısı hakkında kısa bir bilgi verip sonrasında bu sorunun çözümlerini paylaşacağız. Modemler telefon hattı üzerinden evimizde internete bağlanmamıza yardımcı olan bir cihazdır. Neredeyse bütün modemlerin üzerinde bağlantı türlerine göre yazılar ve bu yazıların üstünde o hizmetlerin çalışıp çalışmadığına dair ışıklar yer alır. Evinizde yaşadığınız herhangi bir internet probleminin nedenini bu ışıklardan bakarak büyük olasılıkla çözebilirsiniz. Fakat modem üzerinde yer alan ışıkların bir kısmının yanıp sönerken bir kısmının yanık durduğunu gözden kaçırmamalısınız.

İnternet ile ilgili sorunlardan en fazla karşılan durum modemde internet ışığının yanmamasıdır. Bu yüzdendir ki Google’da internet sorunları ile ilgili en fazla aratılan sorun “Modemde internet ışığı yanmıyor” cümlesidir. Bu yazımızda internete girmekle ilgili sorun yaşayanlar için çözümler araştırdık ve sizler için sunduk. Lafı daha fazla uzatmadan gelin bu sorunların çözümlerine geçelim.

internet ışığı yanmıyorPin

Modeminizde İnternet Işığı Yanmıyor Mu?

Modeminizi kapatıp, kısa bir süre kapalı tuttuktan sonra tekrar açıp aşağıdaki yönergeleri izleyebilirsiniz.

– Öncelikle internet ışıklarını kontrol etmelisiniz.
– DSL ışığı mutlaka yanmalıdır. Eğer DSL ışığı yanmıyorsa, ana sağlayıcı (Turk Telekom – TTNET, SuperOnline, Vodafone, Turk.Net vb.) kaynaklıdır. Böyle bir sorun varsa, firmayla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Çünkü internetin size ulaşmadığını gösterir. (Bununla ilgili yazımızı makalenin sonunda bulabilirsiniz.)
– Eğer DSL ışığı yanıyor ve, internet ışığı yanmıyorsa problem modeminiz ile bilgisayarınız arasında bağlantı kurulamadığını gösterir. Eğer tüm kabloları doğru taktığınızı ve sorun olmadığını düşünüyorsanız, aşağıdaki DNS ayarlarını yaparak, internetinizi tekrar kontrol ediniz. Genellikle sorun DNS sunucularının doğru çalışmadığından kaynaklanır. Bu durumda bilgisayarınıza elle DNS girerek sorununuzu çözebilirsiniz.

Peki elle DNS nasıl girilir?

Elle DNS Ayarı Girme


  • Denetim Masasına Giriniz.
  • Ağ ve İnternet bölümünü seçiniz.
  • Ağ ve Paylaşım Merkezine tıklayınız.
  • Açılan pencerede sağ tarafta bağlanmakta olduğunuz internet yer almaktadır. Tıklayarak açılan pencerede özellikler sekmesine tıklayınız.
  • Alt kısımda yer alan seçeneklerden ‘İnternet protokolü sürüm 6 (TCP/IP v6)’ seçeneğine çift tıklayınız.
  • Açılan pencerede ‘Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan’ kutucuğunu aktif ediniz.
  • Alt alta yer alan bölüme alt alta ‘8.8.8.8 ve 8.8.4.4 ‘yazarak tamam seçeneğini tıklayınız.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra internete girmeyi deneyiniz. Eğer başarısız olursanız modeminizi kapatıp tekrar açarak yine deneyiniz. Eğer internet hizmetiniz hala düzelmediyse müşteri hizmetlerini arayarak modeminizi sıfırlamanızı isteyebilirsiniz.

Güncel DNS Adresleri

DNS adreslerini elle girerken yukarıdaki dns servislerini girmek zorunda değilsiniz. Google, Yandex ve daha başka birçok DNS servisi bulunmaktadır. Bunlardan birisini de seçebilirsiniz.

DSL Işığı ve İnternet Işığı Yanmıyor


Modeminizi çalıştırdığınızda herhangi bir sorun yoksa tüm ışıklar tek tek yanıp söner ve belirli bir süre sonra sabitlenerek sürekli olarak yanar. Eğer modeminizi açtıktan 2-3 dakika sonra DSL ışığınız ve internet ışığını yanmıyorsa büyük bir sorun var demektir. Böyle bir durumda ilk olarak yapmanız gereken işlem modeminize gelen telefon kablonuzu kontrol ediniz ve kablonun tam olarak takılı olduğundan emin olunuz. Daha sonra kabloda meydana gelen kırılma, yırtılma, ezilme vb. gibi dış etmenlerden kaynaklı sorunlar olup olmadığını kontrol ediniz. Kontrol ettikten sonra herhangi bir sorun bulamadıysanız internete bağlanamamanızın nedeni ana sağlayıcı ile ilgilidir. Böyle bir durumda doğrudan müşteri hizmetlerini arayarak hem DSL ışığının hem de internet ışığının yanmadığını belirtiniz. Müşteri hizmetleri en kısa sürede sorunun nedeni öğrenecek ve düzeltecektir.

Evde DSL ışığından yaşanan internet sorunlarının genel nedeni Türk Telekom, Süper Online veya Turk.net gibi internet sağlayıcılarından kaynaklanmaktadır. Eğer yukarıdakilerden farklı bir neden veya nedenlerden dolayı internete bağlanma sorunu yaşıyorsanız en kısa sürede müşteri hizmetlerini arayarak yardım isteyebilir ya da bu konu altından bizlere sorununuzu aktarabilirsiniz.

Yukarıda internet ışığı yanmama sorununa yönelik çözümleri anlattık. Eğer yinede problem yaşarsanız yorum kısmından yaşadığınız problemi dile getirerek bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın