Mikrofon Tavsiyeleri 2021

Sesinizi sizleri dinleyen kişilere daha iyi aktarabilmek ve mümkün olduğunca net & sorunsuz bir ses aktarabilmek için doğru mikrofon seçimi oldukça önemlidir. Ne amaçla kullanılacağına bakılmaksızın Youtube’a atacağınız bir Vlog kaydı, sokakta yapmanız gereken bir röportaj belki de bazı projelerde ihtiyaç duyacağınız anlatımlar ne amaçla olursa olsun net bir ses aktarımı çok önemlidir. Sizler için oluşturmuş olduğumuz mikrofon tavsiyeleri 2021 listemize bir göz atabilir ve en uygun mikrofonu seçebilirsiniz.

Mikrofon Önerisi 2021 – Nelere Dikkat Edilmeli

Yeni bir mikrofon seçimi yapacağınızda geniş bir fiyat aralığına sahip birçok farklı ürünle karşı karşıya gelebilirsiniz. Seçim yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız sizler için kısa kısa maddeler halinde sunacağız.

  • Kullanılabilirlik

Seçim yapabileceğiniz en ideal mikrofon minimum teknik kusura sahip mikrofondur. Araştırmalarınız sonucunda benzer ya da birebir aynı özellikler sunan iki mikrofon arasında kalırsanız hızlı kurulum ya da tak çalıştır gibi basit kullanım imkanı tanıyan ürünü tercih edebilirsiniz.

  • Ne Amaçla Kullanılacak

Mikrofonu bir sahnede, enstrüman önünde ya da Vlog gibi video çekimleri için mi kullanacaksınız. Mikrofon seçiminde en önemli noktalardan birisi kuşkusuz kullanım amacıdır.

  • Frekans Tepkisi
  • Ne Kadar Hareketli Olacaksınız

Mikrofon kullanımı sırasında ne kadar hareketli olacaksınız, eğer oldukça hareketli olacaksanız mobil & taşınabilir bir mikrofon seçtiğinizden emin olun.

Mikrofon Tavsiyesi 2021

Yapılacak çekime göre mikrofon tercihinde önemli değişikliklere gidilebilir. Örneğin masa başı bir çekim yapacaksanız masa mikrofonları sizin işinizi çok daha rahat bir şekilde görecektir fakat sokaklarda dolaşıyor, doğa gezileri ya da herhangi bir hareketli çekim sırasında mikrofona ihtiyacınız varsa daha mobil & taşınabilir mikrofon seçmeniz gerekmektedir. Mikrofon tavsiyeleri 2021 listemizde direkt marka model vermektense bunu sizin bütçenize göre belirleyebilmenizi sağlayacak detaylara yer vereceğiz.

  • Shotgun Mikrofonlar

Shotgun Mikrofon kameraların üzerine entegre edilebilen ve genel anlamda birçok işlemi yerine getirebilen mikrofonlara verilen isimdir. Ortalama 2 metrelik bir alandan rahatlıkla ses yakalayabiliyor. Sokak röportajları, hareketli anlarda ses kaydetmek için oldukça ideal. Ayrıca gezgin bir Vlogger iseniz seyahatleriniz sırasında etrafı çekerken bir yandan rahatlıkla konuşabilirsiniz. Bir model önermek gerekirse “Rode Rycote VideoMic Mikrofon” ideal bir seçim olacaktır.

  • Yaka Mikrofonları

Yalnızca tek bir sese ihtiyaç duyuluyorsa muhtemelen en iyi tercih yaka mikrofonu olacaktır. Bir ürün inceleme ya da sabit bir kişinin sesinin kaydına ihtiyaç varsa yaka mikrofonları taşınabilirlik ve kullanım açısından en rahat modeldir. Dış mekanda kullanımı standart modelleri için kamera ile arasında bir kablo olması gerektiği için zorlu olabilir. Tavsiye edebileceğimiz model “Boya BY-M1 Yaka Mikrofonu

Bunun yanı sıra kablosuz olarak karşınıza çıkan yaka mikrofonları da bulunmaktadır. Dış mekan çekimlerinde hareketinizi kısıtlamadan rahatlıkla kullanılabilir. Sennheiser markasına ait “EW112p G3 Yaka Tipi Telsiz Kamera Mikrofonu” ihtiyaçlarınızı çok rahat karşılayacak temiz bir ses yakalayacaktır.

masa başı mikrofon önerileriPin

  • Masa Mikrofonları

İsminden de anlayabileceğiniz üzere masa üzerinde duran mikrofonlardır. Çoğunlukla bilgisayar başında eğitim videoları çeken kişiler ve yayıncılar tarafından kullanılmaktadır. Ortam sesini az almaya ihtiyacınız varsa bu tarz bir mikrofon tercih edebilirsiniz. “Audio Technica AT2020+ USB Masa Mikrofonu” tercih edebilirsiniz USB girişi sayesinde bilgisayar başında kullanıma oldukça uygundur.

  • Ses Kayıt Cihazları

Eğer kameranızın hali hazırda bir mikrofon girişi bulunmuyorsa ses kayıt cihazları tercih edilebilir. Elbette yalnızca bu amaçla değil farklı birkaç kanaldan kayıt yapmaya gerek duyuyorsanız bu cihazlar sizin için ideal bir seçim. Değişkenlik gösteren bu cihazlar çoğunlukla 4-6 kanallı olarak çalışıyor ve harici mikrofonlar bu cihaza bağlanabiliyor. Kayıtların depolanması için SD Kart kullanılıyor. Tavsiye edeceğimiz model “Zoom H-1 Ses Kayıt Cihazı”.

  • Cep Telefonu İle Kayıt Yapmak İçin

Ses kayıt cihazlarına ekstra para harcamak istemiyor ve cep telefonunuz aracılığıyla ses kaydı gerçekleştirmek istiyorsanız akıllı telefonunuz ile uyumlu bir mikrofon seçebilirsiniz. Ses kayıt uygulamaları ya da direkt video çekimini telefon üzerinden gerçekleştirerek rahatlıkla kayıt gerçekleştirebilirsiniz. Ses kaydı yaparsanız daha sonrasında montaj da ilgili kaydı eklemeniz gerekecektir. “Rode SmartLav Plus+” bu alanda en başarılı modellerden birisi.

Kapanış, Mikrofon Önerileri

Mikrofon tavsiyeleri 2021 listemizin sonuna gelirken birkaç cümle ile yazımızı sonlandırmak istiyoruz. Ses kaydı gerçekleştirmek isteyen kişilerin kullanım alanı ve amacına bağlı olaraktan karşılarına yüzlerce farklı seçenek çıkacaktır biz bu konuda sizlerin kullanım çemberini daraltmanız ve modelleri büyük oranda sınırlandırmanız için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ayrıca her alanda kullanabileceğiniz 1’er örnek ekleyerek kolaya kaçmak isteyenlere de bir yol gösterdik.

Yorum yapın

2