İşkur Kayıt Belgesi Alma 2021

İşkur kayıt belgesi İŞKUR ‘a aktif kaydın olduğunu gösteren resmi bir evraktır. İşkur kayıt belgesi alma 2021 başlıklı yazımızda sizlere yeni iş arayan ve yeni işe başlamak isteyenlerin hangi yollar ile kayıt belgesine ulaşabileceklerini anlatacağız.

İşkur Kayıt Belgesi Nedir?

İşkur üzerinden bir iş yerine iş başvurusunda bulunduğunuzda sizden istenen resmi evrak İşkur kayıt belgesi olarak geçmektedir. İşkur kayıt belgesini resmi internet sitesinde ki hesabınızdan ya da İşkur şubelerinden kolaylıkla alabilirsiniz.

Kurumsal bir firmada işe başlayacaksanız firma tarafından istenilen belgeler arasında İşkur kayıt belgesi de yer alacaktır. Bu belgeyi alabilmeniz için İşkur’a internet üzerinden çok kısa sürede kayıt olabilirsiniz. İsterseniz e-devlet yolu ile de İşkur internet sitesine iş arayan olarak giriş yapabilirsiniz.

İşkur Kayıt Belgesi Nasıl Alınır?

İşkur kayıt belgesi alma 2021 yılında yukarıda da belirttiğimiz gibi internet üzerinden online olarak alınabilir. İşkur resmi internet sitesine giriş yapın ve sağ üst kısımda yer alan internet şubesi kısmına tıklayın. Karşınıza iş arayan ve işveren diye iki bölüm çıkacaktır. İş arayan bölümünde ki giriş butonuna tıklayın. E-devlet ile siteye giriş yapın.

Online işlemler kategorisine tıklayın. Raporlar, iş arayana yönelik adımları takip edin ve İŞKUR Kayıt Kartı kategorisine tıklayın. TC kimlik numarası kısmını doldurun ve raporu ister Excel isterseniz pdf formatı ile bilgisayarınıza indirin.

Aynı zamanda üst menüde ki Kısayollar sayfasından yalnızca tek tık ile İŞKUR kayıt belgesine ulaşabilirsiniz. Bilgisayarınıza ya da telefonunuza kayıt ettiğiniz bu formu çıktı olarak alabilirsiniz.

İŞKUR Kaydı Nasıl Yapılır?

İşkur’a ister iş veren ister iş arayan olarak online olarak kayıt olabilirsiniz. İşkur’a kayıt olmak istiyorsanız esube.iskur.gov.tr adresine girin ve ‘İş arayan’ bölümüne Üye Ol diyerek karşınıza çıkan üyelik sözleşmesini okuyun ve onaylayın. Ardından sizden kimlik bilgileri isteyecek. Bu kısma TC kimlik no, ad, soyad, baba adı, doğum tarihi gibi gerekli bilgileri gireceksiniz. İleri butonuna basarak İşkur’a kayıt olabilir ve özgeçmişinizi istediğiniz zaman doldurabilirsiniz. Yeni iş ilanlarını arayabilir ve İşkur’un sağladığı kursları buradan bularak başvurabilirsiniz.

İŞKUR Kayıt Belgesi Neden Firmalar Tarafından İstenir?

Devletin istihdamı artırmak amacı ile işverenlere bazı fırsatlar sunması ile İŞKUR’a kayıtlı iş arayanlar firmalar tarafından ilgi görmektedir. İstihdam edilen bu personellerin 6 aylık sigortası devlet tarafından karşılanmaktadır. İşverenlere ise yalnızca işe aldıkları kişilerin İŞKUR’a kayıtlı oldukları resmi belge ile ispatlanmalıdır. İşe alınan personellerin sigortaları devlet tarafından karşılanması için işletmeler İŞKUR kayıt belgesi ile personel alımı yapmalıdır. Bu sayede kayıt dışı istihdam ortadan kaldırılarak işverenlerin de üzerinde ki yük hafifletilecektir. Böylece işverenler daha fazla kişiyi işe alarak ülke ekonomisini katkı sağlayacaktır.

İŞKUR Kayıt Belgesi İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

2021 İŞKUR kayıt belgesi alma için İşkur’a resmi olarak kayıt olunmalıdır. İşkur kaydı için iki farklı kayıt başvuru seçeneği bulunmaktadır.

  • TC kimlik numaranız ile İŞKUR İl Müdürlüklerine giderek kaydınızı yaptırabilirsiniz.
  • İŞKUR resmi internet sitesinden İş Arayan ya da İşveren olarak kayıt oluşturabilirsiniz.

İŞKUR kaydı yapmak için başvuru sahipleri;

  • TC vatandaşı olmalı,
  • 14 yaşını doldurmuş olmalı,
  • Fiilen askerlik görevinde bulunmaması gereklidir.

İŞKUR kaydı sayesinde;

  • Gerekli şartlar sağlandığında işsizlik maaşı alınabilmektedir.
  • İŞKUR’a kayıtlı olan işletmelerde iş bulma olanağı bulunmaktadır.
  • İŞKUR tarafından verilen meslek edindirme kurslarına katılabilmektedir.
  • İş arayan kayıt belgesini istediği zaman temin edebilmektedir.

 

“İşkur Kayıt Belgesi Alma 2021” üzerine bir yorum

Yorum yapın

1