Instagram Karşılıklı Engel Kaldırma

Instagram, dünyada en fazla kullanıcıya sahip olan mobil uygulamalardan birisidir. Kurulduktan bir süre sonra Facebook’a tam 1 milyar dolara satılmıştır. Bu aşamadan sonra daha hızlı gelişmiş ve 1 milyardan fazla kullanıcıya erişmeyi başarmıştır. İşte bu muhteşem uygulamanın kullanıcıları, zaman zaman Instagram karşılıklı engel kaldırma noktasında ciddi bir zorluk yaşamaktadır. Yazımızın devamında söz konusu soruna ilişkin çözümleri bulabilirsiniz.

Instagram, kullanıcılarının resimli ve videolu paylaşım yaptığı, Direct üzerinden iletişim kurduğu bir uygulamadır. Her platformda olduğu gibi burada da kullanıcılar, kendilerini rahatsız eden veya paylaşımlarını görmesini istemediği kişileri engelleyebilmektedir. Daha sonra ise bu engelleri istediklerinde kaldırabilmektedir. Ancak karşılıklı bir engelleme durumu olduğunda, engeli kaldırmak sanıldığı kadar kolay değildir.

instagram karşılıklı engel kaldırmaPin

Instagram Hesap Engelleme ve Engel Kaldırma

Paylaşımlarınızı görmesini istemediğiniz kişileri, uygulama üzerinden rahatlıkla engelleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ilk işlem, engellemek istediğiniz kişinin kullanıcı adına dokunmak. Daha sonra sağ üst köşedeki üç nokta şeklindeki butona basmalısınız. Açılacak olan sayfada “Engelle” seçeneğini seçerek, o kişiyi engelleyebilirsiniz. Instagram hesap engelleme genel olarak bu şekildedir.

Instagram engel kaldırma için de benzer adımları izlemek yeterli olacaktır. Engelini kaldırmak istediğiniz kişinin kullanıcı adına dokunun, sağ üst köşedeki üç nokta sembolünden sonra “Engellemeyi Kaldır” yazısına basın. Bu işlem sonunda engeli kaldırmış olacaksınız.

Hesap kaldırma noktasında yaşanan önemli bir zorluk vardır. Bu zorluk, engeli kaldırılacak kişinin kullanıcı adının tam hatırlanmamasıdır. Eğer böyle bir durum yaşarsanız, sırasıyla Ayarlar, Gizlilik ve Engellenen Hesaplar menülerine gidin. Buradan, engellediğiniz bütün hesapları bulabilir ve istediklerinizin engelini kaldırabilirsiniz.

Instagram Karşılıklı Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?

Yukarıda tek taraflı engel kaldırma detaylı olarak anlatıldı. Tek taraflı engel kaldırma son derece kolaydır ve zorlanmadan yapabilirsiniz. Ancak karşılıklı olarak engel atılan durumlarda, yukarıda bahsedilen yöntem işe yaramaz. Instagram karşılıklı engel kaldırma için daha farklı bir yöntem uygulamanız gerekir.

Karşılıklı engel atılan durumlarda, karşıdaki kişinin kullanıcı adına tıklayarak profiline gidemezsiniz. Çünkü o kişi tarafından engellisinizdir. Bu noktada Instagram karşılıklı engel kaldırma programı türünden yazılımlara başvurmanız, büyük bir hata olacaktır. Çünkü bunlar, sizden kullanıcı adı ve şifre ister. Bu ise hesabınızın çalınması anlamına gelecektir. Peki, Instagram’da karşılıklı engel nasıl kaldırılır?

Karşılıklı engel kaldırmak için ya yeni bir hesaba ya da ortak bir arkadaşa ihtiyacınız vardır. Bu aşamadan sonra yapmanız gerekenler şunlardır:

  • Oluşturduğunuz yeni hesap ya da arkadaşınız, sizi ve engellediğiniz kişiyi takip etmeli.
  • Ortak hesap üzerinden bir paylaşım yapmalı ve karşılıklı engelli olduğunuz kişi ile kendinizi etiketlemelisiniz.
  • Bu işlemden sonra engelli hesaplar, birbirini görecektir. Yeni hesaptan çıkarak, kendi hesabınıza geçiş yapın.
  • Etiketler üzerinden kullanıcı adına basarak engeli kaldırın.
  • Bu aşamadan sonra diğer hesap, normal bir şekilde engeli kaldırabilir.

Tekrar vurgulamak gerekirse buradaki işlemleri yeni bir hesap açarak yapabileceğiniz gibi, arkadaşınızdan da yapmasını isteyebilirsiniz. Karşılıklı engel kaldırma işlemini benzer bir şekilde Direct üzerinden de yapabilirsiniz. Bunun için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  • Yeni bir hesap oluşturun ve karşılıklı engellenen hesapları takip edin. Onların da sizi takip etmesini sağlayın.
  • Direct üzerinden bir mesaj oluşturun ve alıcı kısmına, karşılıklı engellenen hesapları yazın.
  • Yeni oluşturduğunuz hesaptan çıkarak kendi hesabınıza girin.
  • Mesajlar bölümüne geldiğinizde, gelen mesaja girin.
  • Size grupta kalmayı isteyip istemediğiniz sistem tarafından sorulacaktır. Buna “Grupta Kal” seçeneği ile cevap verin.
  • Engelli olan kişinin yanındaki üç nokta sembolüne tıklayın ve “Kullanıcının Engellenmesini Kaldır” butonuna basın.

Diğer kullanıcı, klasik yöntem ile engeli kaldırabilir. Instagram karşılıklı engel kaldırma için bu iki yöntemden dilediğinizi kullanabilirsiniz.

Yorum yapın