En Güzel Havlu Kenarı Modelleri – Havlu Kenarı Örnekleri 2021

Havlular kapılarımıza atmak için ya da el ve yüz silmek için kullanılır. Yeni gelinlerin olmazsa olmazları arasında yerini alan havlular gösterişli olmak zorundadır. Bizde bu yazımızda sizler için hem kolay hem de gösterişli olan havlu kenarı örnekleri 2021 modellerini topladık derledik.

Çıtı Pıtı Üçgen Havlu Kenarı Yapımı

46 santim havluya uygun olarak 5 motiften oluşan havlu kenarı yapımına başlıyoruz. 61 adet trabzan yaparak kenar bandı yapılacak. İki renk ip kullanarak başlıyoruz.

Kenar Bandı İçin

Pin

40 kadar zincir çekiniz. Başını alarak 7.zincire batıyoruz. 3 zincir çekiyoruz 3.zincire batıyoruz ve 10 adet 3’lü trabzan yapıyoruz. Sonra 3 zincir çekilecek 3. Zincire batırılacak. Sonra tekrar 3 zincir ve 3. Zincire batırılacak bu şekilde 61 adet 10’lü trabzan elde edeceğiz. Sonrasında 3 zincir çekerek bir üst kısmına geçeceğiz. Bu şekilde 4 sıra yaparak 46 santim havluya uygun kenar bandını tamamlıyoruz.

Diğer renkli ipimizi alarak ilk kutucuğa 3 adet trabzan yapılacak. 3 adet zincir çekilerek aynı kutuya 3 adet trabzan daha yapılacak. Sonra 10 zincir 3 kutu atlayarak 4.kutucuğa 3 adet trabzan 3 zincir 3 trabzan yapıyoruz. Bu şekilde sıra sonuna kadar aynı işlemi yapıyoruz.

Pin

İp rengini değiştirerek 3 zincirli yere girerek ipi sabitliyoruz. 6 adet zincir çekip aynı yere kapatıyoruz bu şekilde 3 kere aynı işlemi uygulayacağız. Başını alarak 10 adet zincir çektiğimiz yere 7 adet trabzan yapıyoruz. 3 zincir ve 7 trabzan şeklinde devam ediyoruz. Bu sırayı da bu şekilde bitiriyoruz.

Şimdiki sırada ip değiştirerek ilk yuvaya gireceğiz ve 3 trabzan yapılacak 3 zincir 3 trabzan yapılacak. Sonrasında 10 zincir çekilecek ve yuvaya aynı işlemler yapılacak. Bu şekilde 5 adet yuva üzerine 6 adet tepe oluşturacağız. Bu şekilde her sırada azaltma yaparak ve ip rengi değiştirerek tüm havlu kenarına aynı işlemleri uygulayacağız.

Halka İle Havlu Kenarı Yapımı

 

2 renk ip kullanılacak bir renk kesinlikle beyaz olmalı diğer renk ise zevkinize kalmış. İlk iş halkaları sararak başlayacağız. 1 zincir halaya bat sık iğne var. Bir kere başını dolayarak trabzan yapıyoruz. Yarım halka dolana kadar aynı işlemi uyguluyoruz. Diğer halkayı alarak ilk yaptığımız halkayı 1 zincir ile birleştirerek kaç adet halka kullanacaksınız o kadar halkayı tamamlayacaksınız. Sonrasında ise üst kısmına trabzan yaparak halkaları bitiriyoruz.

Halka Üzerine Örgü Yapılan Havlu modeli

Halka üzerine istenilen boyutta bir adet örümcek yapıyoruz. Tığ üzerine 3 defa başını doluyoruz. Diğer halkaya tek tek çekiyoruz. 3 zincir çekip 15 adet trabzan yapıyoruz. Bu şekilde aynı işlemi havlu boyunca yapıyoruz. Sık iğne yaparak arka kısmına geçiyoruz. 1 adet örümcek yapıyoruz 3 adet doluyoruz. Tek tek çekiyoruz. 3 zincir çekip oraya 15 adet trabzan yaparak havlu boyunca aynı işlemi yapıyoruz. Yani simetrik olarak aynısını yapıyoruz.

Kolay Havlu Kenarı Modelleri

Pin

Sizde hem çok kolay olsun hem de en güzel havlu kenarı modelleri olsun istiyorsanız bu yazımız tam size göre. Yukarı bölümde havlu kenarı bandının nasıl yapıldığını anlattık. Her havlu modeline başlarken hemen hemen hepsinde aynı tarz havlu kenar bandı kullanılır. Sizde bu kenar bandını yaparak istediğiniz şekli de vererek kendinize özgü kimsede olmayan modelleri tasarlayıp havluya işleyebilirsiniz. Tığ ile model oluşturabilirsiniz. İğne ile model yapabiliyorsan daha şık modeller yaparak havlu kenarı yapabilirsiniz. Yeni trend olan ve uzun bir süre daha gündemde duracak olan kurdele ile havlu kenarları yapabilirsiniz.

2021 yılına özel Havlu kenarı örnekleri 2021 yazımızda yapımı en kolay ama gösterişi bir kadar fazla olan örneklere yer verdik. Sizlerde bu modeller üzerinde oynama yaparak kendinize özgü havlu kenarları yaparak satışını gerçekleştirebilirsiniz.

Havlu Kenarı Modelleri Yaparak Nasıl Para Kazanırım?

Havlu Kenarı Modelleri yapıyor ama satışını yapamıyor musunuz? Aslında teknoloji çağında yaptığınız her ürünü satmak çok kolay. Yapmanız gereken sosyal medya araçlarını (YouTube, Instagram, Facebook gibi) iyi kullanmak ve bilmek gerekir. Günümüzde insanlar yaptıkları şeyleri sosyal medya adreslerine koyarak satışını yapabiliyor. Mesela Facebook ve instagram sayfanıza yaptığınız işleri koyabilirsiniz. Ya da Youtube adresinden kendinize bir kanal açarak hem model tanıtımı yapabilir hem de kanal aracılığıyla satışını gerçekleştirebilirsiniz.

Pin

Halka İle Sepet Şeklinde Havlu Kenarı Yapımı

Belki de havlu kenarları arasında en göze çarpan ve kişileri büyüleyen model halkadan sepet modelidir. Şimdi size kenar kısmını anlatmaya başlayacağım.

İlk önce 6 adet halka alıyoruz ve halkaları üçgen şeklini alacak şekilde sık iğne ile dolduruyoruz. Toplam da 9 adet üçgen olana kadar aynı işlemi yapıyoruz. Havluya işlerken her halka arasına bir adet pul ekleyerek süs katıyoruz tabi isteğe göre koyulmaya da bilir.

Sonrasında sepet kısmını yapmak için ilk başta 5 adet halka alıyoruz. Sık iğne ile dolduruyoruz. Üst sırada 6 adet halka onun üstüne 7 adet derken en üst sıraya 15 adet halka yapıyoruz. Sepeti tutacak yeri için ise 24 tane halkayı alıp sık iğne ile dolduruyoruz. Sepeti de havlunun üst kısmına denk gelecek şekilde ayarlayıp dikiyoruz.

Pin

Yorum yapın

6