Boşanma Davası Dilekçe Örneği 2021

Boşanma davası dilekçe örneği hazırlamak evlilik hayatında problemler yaşayan çiftlerin, eşleriyle aralarındaki birlikteliği ayırması için yapması gereken ilk adımdır. Özellikle 2021 yılında artık her şey resmi kurumlar üzerinden ilerlemeye başladığı için ücretsiz boşanma dilekçenizi oluşturarak işlemlerinizi daha kolay halledebilirsiniz ancak öncelikle birkaç konuya değinmek gerekiyor.

2020 anlaşmalı boşanma dilekçesi örneğiPin

Boşanma Davası Dilekçe Örneği Nasıl Yazılır ?

Evlilik birliği, insanın hayatında en önemli kararı verdiği ve en önemli sözleşmesine attığı imzasıdır. Boşanma davası, evlilik birliğinin feshi için açılan bir davadır. Eşlerin varsa çocukların hayatında önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Doğru yönetilmesi her iki taraf ve varsa çocuklar açısından yaşanacak travmayı minimize edecek bir süreç hazırlar. Bu sebeple boşanma davası dilekçesinin örneğini hazırlarken davanın açılması için gerekli tüm unsurların ve bilgilerin dilekçede detaylı yer alması gerekir.

Not : Yazımın sonunda biz sizlere bu konu hakkında detaylı bir destek vereceğiz. Anlamadığınız noktalar olursa yorum kısmından bizlere mesaj atmakta çekinmeyin, sizlerin sorunlarına tamamen ücretsiz olarak bu konu altından yardımcı olacağız. Kimliğiniz gizli, açık bir şekilde sorununuzu yorum kısmından ilettiğiniz taktirde, en kısa süre içinde cevaplayacağız.

            Aile ve boşanma hukuku davaları duruma ve şartlara göre her yıl taslak aynı olmak kaydıyla eksiklik olduğu düşünülen maddeler varsa, gerekli yasal inceleme ve düzenleme konusunda çok hassas kurumlardır. Genelini ağırlıklı olarak boşanma davaları oluşturmakta olup, hukuki sürecin eksiksiz, sonucun lehinize olması için açılmak istenilen davanın konu, şekil, yetki vb gibi detaylandırmaları kusursuz olması gerekmektedir. İhmal dâhilinde açılan davanın aleyhinize sonuçlanması ya da reddedilmesi muhtemeldir. Boşanma davası, mali sonuçlarda doğuran çok önemli bir davadır. Mali sonuçları açısından, istenilen netice elde edilemediği takdirde ciddi mağduriyetlere sebep olabilir. Boşanma davası dilekçesi hazırlarken mahkemeye uyan, yasal prosedürleri tamamlanmış olması, dava açmanın en temel kuralını oluşturur.

Boşanma davası açmak ve sonuçlandırmak için bir avukat tutma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak boşanma davası dilekçesinin eskizsiz lehinize hazırlanması, herhangi bir ihmal veya gözden kaçan bir unsur olmaması açısından avukatlardan yardım almak son derece önemli bir detaydır. Dava sonucunu takip etmek, yasal prosedürlere hâkim olarak lehinize davanın sonuçlanması için gerekli işlemleri uzman avukatların yapması, hakların savunulması açısından da gerekli ve yerinde bir tercihtir.

Boşanma Davası Dilekçe Örneği Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

boşanma davası dilekçesiPin

2021 yılında olduğumuzu ve bu süreçte artık internet dünyasını kullanarak birçok şeyi internetten yapabileceğimizi söylemiştik. Ve ardından dilekçemizide gerekli şartlar doğrultusunda hazırladığımız taktirde süreci daha da az masrafla atlatabileceğimizi söylemiştik. Şimdi bu şartlar konusunda biraz daha detaya girmek istiyorum. Eğer evlilikten boşanma dilekçesi hazırlarken konusunda anlaşmalı boşanma olacaksa, davanın açılması için bir takım şartlar sağlanmış olması gerekmektedir.

Gerekli şartlar;

  • evliliğin bir yıl en az sürmüş olması,
  • eşlerin ikisinin başvurarak şartlar konusunda anlaşmış olmaları,
  • eşlerin mahkeme önünde dinleme sonrası da anlaşmayı onaylaması,
  • anlaşma protokolü üzerinde her konuda tereddütsüz ortak karara varmış olmaları.Bu şartların sağlanması durumunda anlaşmalı boşanma dilekçesinde, velayet, mal paylaşımı, nafaka, vb. maddi ve manevi tüm ortak konular üzerinde anlaşmaya tabii oldukları beyan edilmelidir.

Anlaşmalı boşanma dışında görülen diğer tüm davalar çekişmeli boşanma davası olarak nitelendirilir. Çekişmeli boşanma davası dilekçesi örneği hazırlanırken dava için gerekli tüm unsur ve bilgilerin dilekçede yer alması gerekir. Başlıca konuları, davacı bilgileri (ad-soyad, adres vb ) davalı bilgileri (ad-soyad, adres vb) davanın konusu, dava tarihi, dava açıklaması (detaylı izahı) sonuç ve istek olarak sıralanmaktadır. Bu konuyla ilgili detayları çekişmeli boşanma davası dilekçesi örneği hazırlama konumuzdan bakabilirsiniz.

Kanuni olarak eksiksiz tüm istenen bilgileri içererek hazırlanan, boşanma davası dilekçe örneğinizi, ilgili birimlere teslim ederek süreci başlatabilirsiniz. Boşanma davası avukatları tarafından sizin adınıza hazırlanmış olan dilekçeniz mahkeme başkanlığına gönderilir.

boşanma davası dilekçe hazırlamaPin

2021 – Ücretsiz Evlilik Boşanma Dilekçesinin Hazırlanması

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki, bir avukatla birlikte dava açmak zorunda değilsiniz. Tek başınıza dava dilekçenizi hazırlayarak ilgili yerde dava açabilirsiniz.
Aşağıda paylaştığımız boşanma davası dilekçesinin hazırlanması konusunda acele etmeden her şeyi eksiksiz olarak düzenli bir şekilde aktarmalısınız.
Bu konu sadece yardım amacıyla açılmıştır, herhangi bir avukatlık hizmeti vermemekteyiz.

Boşanma Dava Dilekçesi indir

Yorum yapın

3