Bolu Evde Ek İş Veren Firmalar 2021

Bolu ilinde evde ek iş fırsatları, birçok ilimizde olduğu gibi, son zamanlarda daha yakından takip edilir olmuştur. Bunun temel nedeni, ekonominin koronavirüs salgınından da etkilenerek işsiz ve ücretsiz izinli sayısının artmasına ve çalışanların gelirlerinin azalmasına neden olmasıdır. Bir başka neden de; salgın nedeniyle evde geçirilen zamanın artmasıdır. Bu durumu değerlendirerek ek gelir sağlamak isteyenler, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi, Bolu’da evde ek iş ilanlarını takip etmeye ve kendilerine uygun iş aramaya başlamışlardır.

bolu evde ek iş ilanlarıPin

Bolu ekonomisi, tarım ve hayvancılığa dayalıdır; sanayi son yıllarda da gelişme gösterse de, yeterli değildir. Tarım ve hayvancılık sektörleri, son yıllarda önemli oranda gerileme yaşamış ve bu nedenle kentte işsiz sayısında artış yaşanmıştır. Gelir düzeyindeki bu düşüşü ek işlerle telafi etmeye çalışan Bolulular, bunun için evde ek iş yapmanın yollarını aramaya başlamışlardır. Bu tür işlere, daha çok, ev kadınları, öğrenciler, emekliler başvurmaktadır; ancak son zamanlarda ücretsiz izne çıkarılan ya da işini kaybeden kişiler de, ek iş yaparak gelir elde etmeyi tercih etmektedirler.

Türkiye’de evde ek iş yaparak gelir sağlayan kişi sayısının 1 milyona yakın olduğu ve bu sayının giderek arttığı tahmin edilmektedir.

Bolu’da Evde İş Fırsatları

bolu evde ek işPin

Evde yapılabilecek işler, geniş bir yelpazeye sahiptir. Hemen hepsinin ortak özelliği; kolay yapılabilmeleri ve parça başına ücretlendirilmeleridir. Ek gelir sağlamak amacıyla evde yapılabilecek işler arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Takı ve aksesuar yapımı, evde yapılabilecek ve çok fazla beceri gerektirmeyen işlerdendir. Birçok firma, sürekli eleman çalıştırmak yerine, bu ürünleri, parça başına ücretle, evlerde yaptırarak maliyetlerini azaltmayı tercih etmektedirler. Yapma çiçek, örgü aksesuar, tespih yapımı da, bu tür işler arasında sayılabilir.
  • Nikah şekeri yapımı da, oldukça yaygın bir iştir. Evde, hemen her yaştakiler tarafından yapılabilecek bu iş, özellikle, düğün mevsimi kabul edilen yaz aylarında artmaktadır.
  • Büyük firmalar, paketleme için eleman çalıştırmaktadırlar. Ancak küçük ve orta ölçekli firmalar için paketleme elamanı çalıştırmanın maliyeti yüksek gelmekte; bu nedenle, evlerde paketleme yaptırmayı tercih etmektedirler. Paketleme işi; telefon kılıfından kaleme, kınadan sabuna kadar, perakende olarak satılan birçok ürün için yapılmaktadır.
  • Kıyafetlere düğme dikme işi de, Bolu’da ek iş veren firmalar tarafından evde yaptırılan işlerdendir. Tekstil sektöründeki özellikle küçük ve orta büyüklükteki firmalar, kıyafetlere düğme dikimi maliyetini, bu yolla düşürmektedirler.
  • Evde yapılabilecek ek işler arasında, montaj işi de bulunmaktadır. Montaj, ürünlerin birleştirilmesi, vidalanması, yapıştırılması gibi işlemleri içermektedir. Biraz el becerisi olan herkes tarafından kolaylıkla yapılabilir. Bu tür işler için gerekli malzeme, firma tarafından temin edilmektedir.
  • Yazı yazmayı seven ve Türkçe’yi doğru biçimde kullanabilenler için, içerik yazarlığı da evde yapılabilecek bir ek iştir. Bu tür işlerin sayısında son zamanlarda büyük artış olmuştur.

Bolu Evde Ek İş İlanlarına Nasıl Başvurulur?

boluda evde ek iş fırsatlarıPin

Bolu’da evde ek iş ilanları, internette sıklıkla yayınlanmaktadır. Türkiye’nin her yerindeki firmalar, kargo aracılığıyla işleri, ülkenin dört bir yanına olduğu gibi Bolu’ya da göndermekte; tamamlanan işleri de yine kargo aracılığıyla teslim almaktadırlar. Ancak, yaşanılan yere yakın bir firmadan alınacak işler, kargo maliyetini azaltarak, hem işveren, hem de ek işi yapacak kişiler için daha avantajlı olmaktadır. Bu nedenle, Bolu’da evde ek iş yapmak isteyenlerin, öncelikle yakın çevrelerindeki firmalardaki iş olanaklarını değerlendirmeleri; bunun yeterli olmaması durumunda, internet ortamındaki ilanları takip ederek uygun gördükleri işlere başvurmaları gerekir.

“Bolu Evde Ek İş Veren Firmalar 2021” üzerine bir yorum

  1. Merhaba.Boluda oturuyoruz.Evde paketleme ve montaj işi yapmak istiyoruz.Eşimde bende işsisiz.Pandemiden dolayı iş yerleri kısıtlı personel çalıştırdıkları için iş başvurusu yaptığımız yerlerden olumlu sonuç alamadık.Evde iş paketleme ve montaj ne iş olursa yapabiliriz.Elimiz yatkındır istenilen sayıdan daha çok sayıda bu işi yapabiliriz.Çok ihtiyacımız var.Evimiz kira.Bize yardımcı olursanız ve geri dönüş sağlarsanız sevinirim.

Yorum yapın

3