Bekçi Maaşı Ne Kadar?

Bekçi, KPSS sınav sistemiyle iş alımı gerçekleştirilen bir meslek grubudur. Meslek alım işlemleri Emniyet Genel Müdürlükleri gerçekleştirmektedir. Bekçi olabilmek için sınavda yeterli başarıyı göstermenin yanı sıra birçok başvuru şartı bulunmakta ve bunları sağlamanız oldukça önemlidir. Bekçi ne iş yapar, bekçi maaşları ne kadar ve bekçi olma şartları hakkında tüm merak ettiklerinize yer vereceğiz.

Bekçi Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Bekçilerin temel ve ilk görevleri kişilerin can ve mal güvenliği konusunda riskleri ortadan kaldırmaya yardımcı olmak ve vatandaşları korumaktır. Kişilere yapılmış ya da yapılacak tehditlerin önlenmesi için görev almaktır. Bunun yanı sıra kamu düzenini ve güvenliğini bozmaya yönelik tüm durumlara müdahale etme ve engelleme yetkileri bulunmaktadır. Bu durumların önüne geçmek için kolluk kuvvetleriyle bir olarak onlara yardımcı olmakta görevleri arasında yer almaktadır.

Bekçilerin bir diğer önemli görevi ise adli vakalarla ilgilidir. İlgili vakaların delilleriyle ilgili koruma ve güvenliğini sağlama konusunda yardımcı olma ve bunların korunmasını sağlama görevleri de bulunmaktadır. Tüm bunlar dikkate alındığında bekçilerin oldukça önemli ve dikkate değer görevleri olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Bekçi ne iş yapar merak edenler için kısaca görevlerinden bahsetmeye çalıştık.

Bekçi Nasıl Olunur, Şartları Nedir?

Bekçi olabilmeniz için ilk olarak KPSS puanınızın yeterli olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra devletin bekçi alımlarını açmış ve personel açığının bulunuyor olması gerekmektedir. Geçmiş dönemlerde yapılmış alımlar dikkate alındığında bekçilerde minimum ortaokul mezunu olmaları arandığı görülmektedir. Ayrıca bekçilere sunulan maaş şartlarını kabul etmekte kabul etmeniz gereken bir şarttır. Bekçi maaşları hakkında daha fazla detaya değineceğiz.

Emniyet içerisinde yer alacak oldukça önemli bir görev için alımın gerçekleştirilmesi için teşkilatın alım yapılacağına dair bir ilanının bulunması gerekmektedir. Alımın yapılacağı yılın KPSS puanı şartı aranmaksızın özel olarak hazırlanmış yetenek sınavıyla alımlar gerçekleştirilecektir. Yetenek sınavının yanı sıra mülakat sınavı da yer alacaktır. Tüm bunların yanı sıra 3 aylık bir mesleki eğitim almanız ve atanabilmek için 1 yıllık intibak eğitimini de almanız gerekecektir.

Bekçi olabilmek için 657 sayılı memurlar kanununa uygunluk şartları dikkate alınmaktadır.

Bekçi Maaşları 2018

Bekçi olabilmek için ön şartları taşıdığınızı düşünüyor ve gerekli tüm sınav ve testleri geçmekte başarılı olacağınızı düşünüyorsunuz fakat bekçi maaşları hakkında bir fikriniz bulunmuyor mu? Herhangi bir memurun maaşında olduğu gibi bekçilerin maaşlarını da devlet belirlemektedir. Bekçiler en düşük memur konumunda işe başlayacaklardır.

Bekçi çalışma saatleri ve maaşları hakkında merak ettiğiniz tüm soruları yanıtlamaya öncelikli olarak; Kadrolu bekçi maaşı ile başlayacağız. 2018 yılında ortalama 3.000 TL civarında seyreden bir maaşla işe başlayabilirsiniz. Bekçi maaşları hakkında net bir rakam sunulmuyor olmasına rağmen ortalama 3 Bin sularında seyrettiği bilinmektedir.

Bekçi mesai saatleri ise farklılık gösterebilmektedir. Türkiye genelinde çarşı ve mahalle bekçileri için belirlenen çalışma saatleri 18.00-19.00 saatleri arasında başladığı ve ortalama 12 saat sürdüğü bilinmektedir. Çalışma süresi ortalama sabah 06.00-07.00 saatleri arasında sona ermektedir. Fakat bu süreler çalışma sağlanacak bölge ve yere göre farklılıklar gösterebilmektedir.

Yorum yapın