Bankacı Nasıl Olunur? Bankacı Maaşları

Üniversite tercih döneminde birçok öğrenci adayının merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Ülkemiz içerisinde masa başı rahat gibi görünen meslekler arasında yer alan bankacılar, dışarıdan görüldüğü gibi kolay bir iş hayatına sahip değildirler. Sürekli para ile ilgili işleri olmaları sebebi işleri oldukça stresli olup sıkıntılar ile dolu olduğunu söyleyebiliriz. İşini daima doğru bir şekilde yapan bankacılar işlerindeki yerini garanti altına alıp sürekli yükselme alarak alanlarındaki en güçlü isimlerinden birisi olabilirler. Bu yazımızda nasıl bankacı olunabileceğini, hangi bölümlerin okunması gerektiğini, ne gibi eğitimler alınarak bankacı olunabileceği ile beraber bankacıların ne kadar maaş alabildiklerinden bahsetmeye çalışacağız.

Nasıl Bankacı Olunur? Bankacılık Okulları Nelerdir?

Bankacı olmak isteyen kişilerin üniversite eğitimi alması gerektiğini öncelikle belirtmek istiyoruz. Lisans ya da ön lisans bölümlerinden açılan bankacılık bölümlerini okuyarak bu sektör içerisinde kolaylıkla iş bulabileceğinizi açıklamak istiyoruz. Bankacılık bölümlerinin dışında iktisat, işletme, mühendislik, teknik öğretmenlik gibi bölümlerden mezun olan kişiler bankalarda açılan iş ilanlarına başvurabilir, şartları yerine getirmeleri durumunda bankacı olmayı hak edebilirler. Bankacı Nasıl Olunur sorusuna kısaca bu şekilde yanıt vermek istedik. Bankacılık, işletme ve iktisat bölümlerinde okuyan kişiler, dilemeleri durumunda öğrenim süreleri boyunca zorunlu staj eğitimlerini bankalarda yaparak bu alanda deneyim kazanabilirler. Bankacılık bölümü için zorunlu olan bu durum diğer bölümlerde tercihe göre yapılmaktadır.

Bankacı Maaşları Ne Kadardır?

Bankacılar, sürekli olarak para ile içli dışlı olmalarından dolayı aldıkları ücretin yüksek olması gerektiği ifade edilmektedir. Bankacıların almış oldukları maaşlar çalıştıkları pozisyona ve süreye göre değişiklik göstermektedir. Bankacılık Maaşları hakkında bilgi almak isteyen kişiler; yeni başlayan bir gişe çalışanı ilk olarak askeri ücretle işe başlayarak zaman içerisinde 2,000 ile 3,0000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Maaşlar, bankanın büyüklüğüne, geçmişine ve işlem hacimlerine göre de değişiklik göstermektedir. Şube müdürü olunması durumunda maaş 10,000 ile 15,000 TL arasında değişiklik gösterdiğini, şube kontrollü çalışanların ise 20,000 TL aldıklarını söyleyebiliriz. Bir bankanın Genel Müdür pozisyonunda yer alan kişilerin ise 400,000 TL ile 1,000,000 TL değerinde açıklanamayan maaşlara sahip oldukları ifade edilmektedir.

Yorum yapın

1