2023 TYT Çalışma Programı PDF

2021 TYT Çalışma Programı PDFPin

Meraklıyız ekibi olarak sizlere piyasanın en iyi 2023 TYT Çalışma Programı PDF dosyasını hazırladık. Üniversite sınavlarına hazırlanırken plan hazırlamakta zorlanıyorsanız sizler için hazırladığımız bu çalışma programı ile netlerinizin yükselişe geçeceğini fark edeceksiniz.

YKS sınavına hazırlanan öğrencilerden “çalışma programı hazırlayamıyorum, çalışma planı hazırlarken zorlanıyorum, çalışma programı nasıl hazırlarım” gibi çok sayıda soru alıyoruz. Biz de sizlere en iyi TYT Çalışma Programı’nı hazırlamaya çalıştık.

Aşağıdaki linklerden indireceğiniz çalışma programlarında sözel, sayısal, dil, eşit ağırlık gibi tüm puan türleri için öğrencilere uygun olarak plan yapılmıştır. TYT oturumundaki türkçe, matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe ve din dersleri için hangi hafta hangi konulara çalışmanız gerektiğine yer verilmiştir.

2023 TYT Çalışma Programı PDF İndir

Aşağıdaki bağlantılara tıklayarak 3 aylık TYT Çalışma Programı PDF indirebilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantılara tıklayarak 3 aylık TYT Çalışma Programı PNG indirebilirsiniz.

Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?

Üniversite sınavına hazırlanan birçok öğrenci, çalışma planı hazırlamak ister. Ancak her seferinde yanlış yapar. Gereğinden fazla ders koymak, çalışma planını yoğun yapmak, uyulması imkansız olan bir plan yapmak gibi pek çok hata yapar. Alt tarafta başlıklar halinde nasıl ders çalışma programı hazırlamanız gerektiğini ve yaptığınız hataları anlattık. Bunları okuyarak daha doğru çalışma programı hazırlayabilirsiniz.

Kendinizi tanıyın

Ders çalışma programı hazırlarken kendinizi tanımanız gerekmektedir. Günün hangi saatlerinde ders çalışırsanız daha fazla verim elde edersiniz? Zihniniz ne kadar açıksa o kadar fazla verim alırsınız. Bazı kişiler sabah erken kalkıp çalışmayı sever bazı kişiler ise gece geç saatlere kadar çalışmayı sever. Siz bu iki tip arasından hangisi oluyorsunuz buna karar vermelisiniz?

Bir diğer konu da vakitlerinizi belirlemektir. Mezun öğrenciler ve 12. sınıf öğrencileri için farklı çalışma planları olmalıdır. Çünkü mezun öğrenciler ya dershaneye giderler ya da evlerinde kendi başlarına çalışırlar. Ancak 12. sınıf öğrenciler mutlaka okula gitmek zorundadırlar. Üstelik bir de dershaneye gidiyorsanız tek başınıza ders çalışmak için çok daha az bir vaktiniz kalır. Ders çalışmak için ne kadar boş vakit bulabiliyorsunuz bunları düşünün.

Günlük plan yapmaya özen gösterin

Birçok öğrenci çalışma planı hazırlarken saatlik olarak plan yapar. Yani saat 10.00-11.00 arasında matematik, 11.00-12.00 arasında fizik şeklinde programa ekler. Bu kesinlikle yanlış bir yöntemdir. Çünkü her zaman vaktiniz uymayabilir. Mesela pazar günü saat 10’da ders çalışmak isteyebilirsiniz. Ancak bu saatte kahvaltı yapmanız gerekebilir. Plan bozulacağı için düzen ve disiplin de dağılır. Bu nedenle günlük olarak plan yapın. Saat 11’de matematik çalışacağım demek yerine pazartesi günü matematik ve fizik çalışacağım diyin.

Kendinize fazla yüklenmeyin

Şunu hiçbir zaman unutmayın: Çok çalışmak değil, doğru çalışmaktır önemli olan. Kendinize fazla yüklenmeyin. Sene başından beri bu sınava hazırlanıyorsunuz ve önünüzde hala çok uzun bir zaman var. Bu zamanı doğru kullandığınız takdirde hayallerinizdeki o üniversiteye gideceksiniz. Ancak kendinize yüklenirseniz, az bir zamana çok fazla ders koyarsanız, ki bunu çoğu zaman tamamlayamazsınız, göreceksiniz ki aslında hiçbir şey öğrenmiyorsunuz.

Sadece plana eklediğiniz dersleri tamamlamak için belki YouTube hocalarını hızlı hızlı geçeceksiniz. Hocaların söyledikleri önemli yerleri kaçıracaksınız. Önemli olan planı tamamlamak değil konuyu öğrenmek olmalıdır.

Yorum yapın

2